Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Wilfrid Stinissen - Idag är Guds dag
Veckans Stinissen: Himlen / Guds rike, del 6 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-10-28

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 27:e november

Himmelriket växer till: Att träda in i himmelriket är att träda in i, leva av, Jesu eget liv. Vi är skapade för himmelriket, det är vårt rätta element, vår hemmiljö.   Att lämna sitt livselement innebär att man hamnar i helvetet. Det är inte Gud som skapat helvetet. Det är ett verk av människan som inte vill gå in och leva i himmelriket.   Men så länge vi ännu lever här på jorden kan vårt liv i Jesus aldrig vara fullkomligt. Här är himmelriket ständigt i tillväxt och utveckling. Varje gång du gör något i eller för Jesus, i eller för kärleken, växer himmelriket till.

 

30:e november

Himmelskt liv: Redan nu är vi i Gud och Gud i oss. I himlen ser vi honom klart. Då får vi erfara hur vårt väsen varje ögonblick framspringer ur Guds oändliga vara…   Detta är inte det enda. Vi skall också erfara hur vi inifrån gudomliggörs, hur Guds Treenighetsliv blir vårt eget liv.   I himlen är vårt livs centrum i Gud.    Samtidigt ser vi honom som alltings mål och mening, hur allt vänder åter till honom och finner lycka och salighet genom att överlämna sig åt honom. Och detta ser vi inte utifrån utan inifrån, vi erfar det och är själva med i strömmen.

 
Veckans Stinissen: Himlen / Guds rike, del 5 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-10-28

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 25:e november

Guds rike: …när Jesus talar om himmelriket eller Guds rike avser han inte endast något som har med livet efter detta att göra.   Guds rike är ett tillstånd, där Gud regerar över människan och hela skapelsen. Om Gud får göra vad han vill i dig, om det inte längre finns något motstånd mot honom i dig, då lever du i Guds rike.   Det finns inget högre att önska eller att längta efter än just detta att Gud skall råda i och över oss och att vi skall leva i ett villkorslöst JA till honom. Därför borde bönen ”Tillkomme ditt rike” vara en av våra mest älskade böner.

 

26:e november

Mot fullkomlig gemenskap: I himlen kommer det att visa sig att nåden… alltid är en gemenskapsfrämjande nåd.  I himlen är alla heliga genomskinliga för varandra i en enda stor vänskap.  Där finns ingen ångest, natt eller sorg, inga konflikter, ingen tvedräkt. Där är ingen utanför, alla är innanför. Och Jesus står i centrum och tillhör samtidigt alla och var och en för sig. Skulle inte vårt liv här på jorden bli mycket ljusare om vi mer tänkte på att sträva ”efter det som finns där uppe”?

 
Veckans Stinissen: Himlen / Guds rike, del 4 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-10-28

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 12:e november

Himmel och jord är ett: När Jesus sedan stiger upp till himlen, tar han jorden med sig. Han förenar himmel och jord till ett. Efter det att han vandrat omkring på jorden, vandrar människan med honom in i himlen. Den som lever i Kristus, lever i himlen. Vår längtan till himlen är längtan efter att allt som hindrar oss att erfara den sanna verkligheten skall röjas undan så att vi kan se det som redan är.

 

20:e november

Vandrare mot ett saligt mål: I den mån du här på jorden växer till i tro, hopp och kärlek, närmar du dig detta evigt nya, gudomliga liv. Det finns en kontinuitet mellan det jordiska och det himmelska livet. Varje steg du tar mot en renare, djupare kärlek och överlåtelse är ett steg mot himlen.   Dit jordiska liv är en himmelsresa. Du är en vandrare på väg mot ett övermåttan saligt mål. Vandringen är en frigörelseprocess som mer och mer löser upp allt som binder dig vid det jordiska. Om frigörelsen får gå tillräckligt djupt kan du erfara en försmak av det tillkommande. I ditt hjärtas djup får du redan nu glänta på himlens port.

 
Veckans Stinissen: Himlen / Guds rike, del 3 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-10-28

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 8:e november

Bröllopskläder: Det är tron och sakramenten som ger dig bröllopskläder. Om du erfarit Guds inbjudan till festen med hans Son, finns bara ett sätt för dig att förbli i glädjen, friden och ljuset: att du tar emot och bevarar de bröllopskläder han erbjuder dig.

 

9:e november

Utvald för mångas skull: ”Många är bjudna, men få är utvalda.” I Uppenbarelseboken talas inte om några få utvalda utan om oräkneliga skaror. Jesus talar i liknelsen (om mannen utan bröllopskläder) endast om en som blir utkastad från den tydligen välfyllda bröllopssalen. Snarare skulle då texten bevisa att praktiskt taget alla är utvalda. Jesus menar något annat. Han tänker på Kyrkan. Många är kallade till Kyrkan, inbjudna att ta del av hennes nåd. Men det är endast några få som verkligen träder in i denna gemenskap.

Att vara bland de få utvalda som tillhör Kyrkan innebär att ha fått ett uppdrag för ”mångas” skull.

 
Veckans Stinissen: Himlen / Guds rike, del 2 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-10-28

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 1:e oktober

Att leva i himlen redan nu: …i Anden har du på sätt och vis redan fått själva substansen av det eviga livet. Den verklighet som utgör det himmelska livet har du redan nu. Detta och det tillkommande livet är inte två helt olika verkligheter.  Thérèse av Jesusbarnet: ”…Men vad det beträffar att få vara hos honom, så är jag det redan här på jorden, och det helt och fullt.” Den helige anden som bor i dig ger dig trösten att mitt i denna landsflykt få leva ett himmelskt liv.

 

26:e oktober

Det som förgår eller det som består: Om människan ändå kunde komma ihåg sin besvikelse när tingen visar sin tomhet. Då skulle hon snart förstå att bara det oändliga kan tillfredsställa henne, och så skulle hon börja att vända sig till honom som är den ende som aldrig sviker. Joh. 1:38: ”Vad söker ni?”.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 Nästa > Sista >>

Resultat 1 - 9 av 22

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk