Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Wilfrid Stinissen - Idag är Guds dag
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 5 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

22:e juli

Var medveten om det du fått: Det du behöver allra mest är att vakna upp till verkligheten, till medvetande om de gåvor Gud redan givit dig. ”Vi har inte fått världens ande utan Anden som kommer från Gud, för att vi skall veta vilka gåvor Gud har gett oss.” Du får leva i en absolut visshet om att du badar i ljuset, att du är omsluten av Gud, att du bär hans liv inom dig.

 

23:e juli

Erfarenhet i stället för teori: Anden bor i ditt hjärta och genom sakramenten är du märkt med hans sigill. Men Anden är en vän av tystnad och stillhet. När du i bön lyssnar till hans ordlösa rop inom dig, ger du honom möjlighet att leda dig allt djupare in i Gud.

 

21:e augusti

I eld och lågor: Endast den som har fått den helige Ande, som är uppfylld av Jesu ande, är hans verklige lärjunge. Den helige Ande visar sig som eld (Pingstdagen), och i Apostlagärningarna blir det tydligt att det är från denna stund som det börjar brinna i den unga Kyrkan. Kristna, de av den helige Ande smorda, är nödvändigtvis människor som är eld och lågor. Om du verkligen viger ditt liv till Guds tjänst, kan du få erfara hur allt större regioner av ditt väsen blir ockuperade av anden. Ditt hjärta är konstruerat så att det utvidgar sig och får allt större kapacitet att ta emot, i den mån du mer och mer låter Anden uppfylla dig.

 
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 4 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

11:e juni

Är du i Andens makt?: Gud kan förändra dig omedelbart om du säger ett oreserverat ja till den helige andes ledning. Res dig nu, omedelbart, upp ur din tröghet! Djupt inom dig finns en röst som kallar dig till något nytt. Var vaken och lyssna, var lydig och följsam, så kommer du omedelbart att erfara en förvandling. Du lyfts upp ur dig själv och in i Andens oändliga rymder.

 

12:e juni

Anden förvandlar allt: En kristen som är uppfylld av den helige Ande vet att Gud aldrig är långt borta. Bönen blir ditt livs fundament eftersom Anden i ditt hjärta oavlåtligt viskar ”Abba! Fader!”. Anden förvandlar dig till en människa fylld av gudomligt liv.

 

13:e maj

Inre eld:  Var inte rädd för den inre oro som andens ankomst i ditt liv åstadkommer. Låt dig omskakas av Anden. Konflikter, både inre och yttre, som är en följd av Andens eld i oss, är ett hälsotecken. Var inte rädd att avstå från gamla vanor, att till en början känna dig otrygg och osäker. ”Min frid ger jag er: jag ger er inte det som världen ger.”

 
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 3 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

17:e maj

Tröstaren är alltid hos dig: Varje period är ljus därför att Anden ser till att Herren är närvarande hos dig alltid.

 

18:e maj

Anden ber i dig: Han tröstar dig genom att själv bli din bön. Du får lyssna till och stilla bevittna den fullkomliga bön som utan avbrott pågår inom dig. Din bön blir mer och mer en tillit till Andens bön i dig.

 

20:e maj

Andens myndiga redskap: (lärjungarna på Pingstdagen) är nu besjälade av Jesu Ande och kan ur sina egna hjärtan redogöra för Guds avsikter och förkunna det glada budskapet med en viss självständighet. Anden är en levande lag i den kristnes hjärta. Ju mer du har avstått från dig själv …. Desto mer blir ditt förstånd och din vilja på ett allt mer omedelbart sätt kanaler som förmedlar Guds budskap och avsikter i varje enskild situation.

 
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 2 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

14:e maj

Bekräftad av Anden: (lärjungarna/pingsten)…Det är först när de blir bekräftade och slutgiltigt smorda av den helige Ande som alla dörrar öppnar sig. Det räcker nu att bejaka den gåva du fått. Då kan du aldrig mer dölja att du är någon som Herren välsignat.

 

15:e maj

Hemmastadd i Gud: Du är fylld av samma ande som Fadern och Sonen. Glöm inte bort din värdighet, andas din rikedom i fulla drag och låt den strömma ut över allt och alla du möter.

 

16:e maj

Hjälplösa utan Anden: Allt det vackra och fina som evangeliet talar om är ju helt ouppnåeligt för mänskliga krafter. Men Jesus har lovat att sända hjälparen. I dopet har du redan, i princip, tagit emot honom. Och om du varje dag i bön öppnar dig för att motta honom allt mer, kommer ditt liv att förvandlas.

Senast uppdaterad ( 2019-08-13 )
 
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 1 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

11:e maj

Anden är ditt liv: …först när Anden kommer över människor kan man börja tala om riktig kärlek. Först då kan de ge varandra verklig värme, ömhet och sann gemenskap. All kärlek kommer ju från Anden. Du är dig själv i den mån du tar emot det liv som Anden ger dig.

 

12:e maj

Lyssna till Andens ”kom”: Vi ber: ”Kom, helige Ande”. Vi får också lyssna till Andens ”kom!”. Hans ”kom” är mycket ljuvare, mycket mer genomträngande än vårt. Andens källa kan aldrig sina. Men har vi glömt att dricka ur den?

 

13:e maj

Guds Ande blir din ande: Varje kristen får erfara en pingst, och det är då han träder in i det allra heligaste, in i Guds eget liv, och får för alltid känna sig hemma där. Du har en inre lärare som förklarar allt och samtidigt ger dig kraft att följa det som Jesus sagt. Guds Ande lever i dig, om du bara låter honom göra det. Det gudomliga livet är inte mer något främmande för dig. Det är den luft du andas in.

Senast uppdaterad ( 2019-08-13 )
 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Resultat 1 - 9 av 15

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk