Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Wilfrid Stinissen - Idag är Guds dag
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 2 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

14:e maj

Bekräftad av Anden: (lärjungarna/pingsten)…Det är först när de blir bekräftade och slutgiltigt smorda av den helige Ande som alla dörrar öppnar sig. Det räcker nu att bejaka den gåva du fått. Då kan du aldrig mer dölja att du är någon som Herren välsignat.

 

15:e maj

Hemmastadd i Gud: Du är fylld av samma ande som Fadern och Sonen. Glöm inte bort din värdighet, andas din rikedom i fulla drag och låt den strömma ut över allt och alla du möter.

 

16:e maj

Hjälplösa utan Anden: Allt det vackra och fina som evangeliet talar om är ju helt ouppnåeligt för mänskliga krafter. Men Jesus har lovat att sända hjälparen. I dopet har du redan, i princip, tagit emot honom. Och om du varje dag i bön öppnar dig för att motta honom allt mer, kommer ditt liv att förvandlas.

Senast uppdaterad ( 2019-08-13 )
 
Veckans Stinissen: Vem den Helige Ande är, del 1 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-08-13

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

11:e maj

Anden är ditt liv: …först när Anden kommer över människor kan man börja tala om riktig kärlek. Först då kan de ge varandra verklig värme, ömhet och sann gemenskap. All kärlek kommer ju från Anden. Du är dig själv i den mån du tar emot det liv som Anden ger dig.

 

12:e maj

Lyssna till Andens ”kom”: Vi ber: ”Kom, helige Ande”. Vi får också lyssna till Andens ”kom!”. Hans ”kom” är mycket ljuvare, mycket mer genomträngande än vårt. Andens källa kan aldrig sina. Men har vi glömt att dricka ur den?

 

13:e maj

Guds Ande blir din ande: Varje kristen får erfara en pingst, och det är då han träder in i det allra heligaste, in i Guds eget liv, och får för alltid känna sig hemma där. Du har en inre lärare som förklarar allt och samtidigt ger dig kraft att följa det som Jesus sagt. Guds Ande lever i dig, om du bara låter honom göra det. Det gudomliga livet är inte mer något främmande för dig. Det är den luft du andas in.

Senast uppdaterad ( 2019-08-13 )
 
Veckans Stinissen: Vem Jesus Kristus Är, del 3 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-07-22

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

28:e september

Jesus talar konkret: Jesus talar aldrig med abstrakta begrepp, utan konkret, med bilder och liknelser. ”Jag är vinstocken, ni är grenarna”. Om en gren vägrar att vara förbunden med vinstocken är den inte längre en gren, utan bara ett torrt trästycke. Men vinstocken behöver också sina grenar för att kunna bära frukt. Det enda grenen har att göra är att se till att den förblir förenad med sin vinstock. Då kommer frukterna av sig själva när tiden är inne.

 

19:e oktober

”Jag känner mina får”: ”Mina får lyssnar till min röst”. Fåren försvarar sig inte. Fåren känner herden. Bara detta att veta att man är känd och älskad av sin herde gör livet oändligt meningsfullt. Vår herde söker upp oss då vi gått vilse. Det är hans stora glädje att återfinna det förlorade.

 

15:e november

Vaka i längtan efter Kristus: Jesus vill att vi skall vara vakna alltid.  Du kan  vaka i längtan, i glädje , hopp, förväntan, av hunger och törst efter honom. Så vakar bruden i sin brinnande längtan efter brudgummen. Denna vaka har en sådan styrka att den lockar Herren att komma till dig redan nu.   Herrens återkomst börjar redan nu i den som längtar efter honom. Ingen kan säga ”Kom!” utan att Herren svarar: ”Ja, jag kommer”. (Upp 22:20)

 
Veckans Stinissen: Vem Jesus Kristus Är, del 2 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-07-22

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

  

3:e september

Den gamla lagens mening: Jesus kommer inte med en ny lag, utan med en ny tolkning av den gamla lagen, Guds egen tolkning. Genom mötet med Jesus får den gamla lagen nytt liv…   Det avgörande är inte längre handlingarna i sig, utan människans inställning i allt det hon gör. Att säga ett vredgat ord kan vara lika ont som att dräpa. Jesus öppnar dina ögon så att du ser att hela den gamla lagen är dikterad av Faderns kärlek och vittnar om den. Jesus uppfyller, fullbordar, leder allting till dess fulländning.

 

4:e september

”Amen” fullbordar allt: Om någon föreskrift (i GT) inte längre gäller, är det därför att den har fått sin fullbordade form i det nya förbundet. Jesus vet också att det är först nu som dessa ord avslöjar sin egentliga mening. Jesus är själv det slutgiltiga Ordet. Bara i honom blir det klart vad alla tidigare ord betydde. Kan inte även du säga ett amen till allt det som Gud hittills har gjort eller tillåtit i ditt liv? Om du i stället för att revoltera bejakar allt, kan det få sin rätta mening  och fullbordan.

 

27:e september

Möte på djupet: Du kan inte nå din medmänniska i hennes innersta om du inte möter henne i Jesus. Varför är våra relationer ofta så ytliga? Därför att vi håller Jesus utanför. Det är svårt för en människa att upptäcka sitt innersta om inte någon annan hjälper henne till det. Om Jesus lever i dig känner du igen honom i din broders blick, och i varandra lär ni känna honom allt mer.

 

 
Veckans Stinissen: Vem Jesus Kristus Är, del 1 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-07-22

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

28:e juli

"Vem säger du att jag är?": Jesus riktar denna fråga till varje människa. Om du accepterar allt som Jesus säger, kan du säga: ”Du är mitt liv, min frid, min Förlossare, min Herre och Gud.” Ingen kan lära känna Gud utifrån sitt eget tyckande. Det är han som måste få tala om vem han är.

 

29:e augusti

Kristus förebådad från begynnelsen: Kristus möter dig i Gamla testamentet. Aron, Josua, David och många fler – alla förebådar de honom som skall komma. Han är från begynnelsen, i och genom honom får allt och alla – även du – sin slutgiltiga mening.

 

2:e september

Varför talar Jesus i liknelser?: …Jesus måste tala till alla dessa samtidigt. Därför talar han i liknelser som tillåter olika tolkningar enligt åhörarnas fattningsförmåga. Guds ord är alltid mångtydigt. Det kan inte vara annorlunda, eftersom det uttrycker det oändliga. Varje gång du läser Bibeln får du läsa utifrån den mognad du nått framtill. Varje gång finns ett budskap till dig på den utvecklingsnivå du just då befinner dig.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 Nästa > Sista >>

Resultat 19 - 27 av 30

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk