Bengt Plejel

Vandringar med Bengt Pleijel

Illustratör: Mikael Simonsson

 • Var vid gott mod
  Kommande vandring...
  Sa Jesus fyra gånger, han vet att det finns missmod bland Guds folk idag, han ser vår kraftlöshet och rädslor. En vandring med Jesus, personligt riktad till just Dig där ni Hans ord får flytta ut ur Bibeln och in i Ditt hjärta.
 • Övrigt av Bengt Pleijel
  Små korta berättelser...
  Läs vidare här

 

BENGT PLEIJEL

31/1 1927 - Allhelgonadagen 31/10 2020

Bengts begravning skedde den 24/11 kl 11 i Åh kyrka.

Familjen kunde bara bjuda några få till kyrkan, men gudstjänsten kan även ses i efterskott här:

https://youtube.com/c/oasrorelsenskanal

Bengts barn, Anne-Mette, Heidi och Erik, vill att man ger en gåva till Bibelskolan.com eller Oasrörelsen i stället för blommor:

Bibelskolan.com: Swish 123 574 99 40 eller Pg 402 30 79 - 9
Oasrörelsen: Swish 123 412 38 40 eller Pg 79 08 90 - 8

Skriv "Till Bengts minne".

 

Till minne av Bengt Pleijel

Påskdagen år 2000 startade Bibelskolan på nätet. Eldsjälarna till detta projekt var, förutom Bengt Pleijel, Claes Mentzén, Sven Lundén, Carl Gustaf Stenbäck och Jack de Bruin.

Bibelskolan har nått ut till flera hundra tusen människor med Bibelns budskap. Bengt hade en stor kärlek till Guds Ord och ville hjälpa människor att bli bibelläsare och bibellyssnare för att bli "himmelrika", som han uttryckte det. På så sätt har han hjälpt otaliga människor att växa i sin kristna tro. 

Nu har han själv blivit "himmelrik". Hans sista ord, tidigt på Allhelgonadagens morgon var: "Jag är färdig nu. Gud har hämtat mig." 

Många är vi som saknar fader Bengt! Hans ord kommer att leva kvar länge på Bibelskolan. Här finns en stor mängd texter av honom, exempelvis Sångpostillan, som publiceras inför varje helg. Vidare finns Nyfikenhetsvandringar, Oaser i öknen, De himmelrika, m.m.

Bibelskolans styrelse har mötts hemma hos Bengt flera gånger om året. Sista gången vi träffades var årsmötet i april, som dock blev digitalt. 

 

Bengt Pleijel har verkat för andlig förnyelse i svenska kyrkans gudstjänster, bl a som föreståndare för Åh stiftsgård. Åh blev under hans ledning ett andligt centrum för västkusten och för hela Sverige. Människor vallfärdade dit för att delta i inspirerande gudstjänster, konferenser och kurser. Åh kyrka fylldes varje söndag av besökare i alla åldrar.

Bengt var engagerad i Oasrörelsen redan från början. Han var dess andlige rådgivare och deltog alltid i Oas stora sommarmöten, bl a som talare och seminarieledare. 

Personligen träffade jag Bengt första gången 1975 på Åh, i en underbar gudstjänst, fylld av lovsång, bön och inspirerande undervisning. Vi gick ut därifrån "himmelrika"! 

Bengt och Annika var också mycket goda vänner för hela vår familj.

 

Lars Fröjmark

Ordförande i Bibelskolan 

 • Bengt Pleijel
  Presentation av vår vandringsguide...
 • De Himmelrika
  En vandring genom Bergspredikans andliga spis med grovt bröd. Tugga långsamt! Grovt bröd — men med ett och annat russin i. (55 vandringar)
 • Den förlorade fadern
  Kommande vandring...
 • Fem längtor
  Kommande vandring...
  En upptäcktsvandring genom Filipperbrevet 3:10.
 • ...för att ni skall veta...
  Kommande vandring...
  En vandring genom Johannes första brev. Varför skriver Johannes sitt brev? (66 vandringar)
 • Guds vapenrustning
  En vandring genom Efesierbrevet 6:10-18 där vi rustar oss mot djävulens lömska angrepp. Vi tittar närmare på varför vi skall rusta oss och emot vad.
 • I Guds händer -vad som än händer
  En vandring genom Daniels bok. Vad innebär det att leva som kristen idag? (47 vandringar)
 • Innersidan
  Kommande vandring...
  En vandring genom den apostoliska trosbekännelsen, för dig som är nyfiken på vad som finns på innersidan av vår kristna tro. (42 vandringar)
 • Nyfikenhetsskolan
  En nyfikenhetsvandring in i landet KRISTEN TRO. Vi vandrar in bakom de tre trossatserna, därefter tar vi itu med Guds tio ord.
 • Oaser i öknen
  En vandring genom Petrus första brev. Vi ska leta oss fram till många oaser i öknen. Vi ska dricka ur källan, vila våra trötta fötter, lyssna in ord av ande och liv.
 • Tio steg framåt
  En vandring genom Filipperbrevet 4:4-23 för dig som fastnat blivit sittande, suckande och behöver få hjälp att komma vidare i din tro.
Filter     Sortering     Visa # 
Datum Titel Författare Träffar
2021-10-06 Bengt Pleijels testamente - en skattkista! Bengt Pleijel 1274
 
<< Första < Föregående 1 Nästa > Sista >>
Resultat 1 - 1 av 1