Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Bengts återvändsgränd
atervandsgrand ny liten3.jpg

Bengt Pleijels återvändsgränd

Välkommen dit! Man hittar den om man viker av åt höger från Stora Stressgatan, ni vet gatan där man jagar och jäktar och springer på varandra och kolliderar med lyktstolpar och får något hagalet i blicken, skoskav i själen, ont i tårna och ”mitt huvud känns så tungt”.

ÅTERVÄNDSGRÄNDEN får man gå på upptäcktsfärd och nyfikenhetsvandringar, där man hittar spännande bakgårdar  med  springbrunnar, grönområden, små viloplatser, där man får andas ut, koppla av och känna hur nya krafter kryper in i kroppen och geniet inom oss vaknar till liv. I de många husen finns smårum och sköna fåtöljer, där man kan slå sig ned, ta fram någon postilla och begrunda den i lugn och ro eller umgås med David eller Petrus eller varför inte med Abrahams broder Nahors hustrus söner Us och Bus ...

Bengt Pleijel har skrivit mycket på www.bibelskolan.com  Pärlorna ligger spridda lite varstans. I denna återvändsgränd är de nu samlade i ett enda kvarter. Studera Adresstavlan så får du adressen till de olika skrifterna. Tryck på tryck på så kommer osynliga tjänsteandar och tar dig dit du vill.Bengt Pleijels ÅTERVÄNDSGRÄND är en gränd som man ofta återvänder till!!

  

  

ADRESSLISTA

 

1.        Vill du veta mer om hur vår käre himmelske Fader uppfann dig och mig och blommor och bin och hur han placerade oss i den underbara trädgården och hjälper oss att se hur hans goda händer är med i det som händer, så hittar du svar på Nyfikenhetsskolans vandringar nr 1-15 om du trycker här.

2.      Vill du veta mer om vad som hände då vi fick besök från himmelen av Faderns Son, Jesus Kristus, så finns Nyfikenhetsskolans vandringar 16-38 som berättar om hur vi kan lära känna Jesus, förstå vem han är och hur han levde och vad det betyder för oss? Svar hittar du om du trycker här.

3.       Vill du veta mer om vem den helige Ande är och hur han hjälper oss att leva tillsammans i Guds Kyrka och hur vi kan få ta emot himmelska krafter, som hjälper oss att stå emot och stoppa ondskan så att vi kan leva Livet på jorden? Svar hittar du på Nyfikenhetsskolans vandringar nr 39-60 om du trycker här.

4.      Vill du veta mer om hur KÄRLEKENS GUD har satt KÄRLEKENS BUD omkring det ömtåliga människolivet så att vi kan leva friskt och rikt med Gud och med varandra här på jorden. Svar hittar du på Nyfikenhetsskolans vandringar nr 61-75 om du trycker här.

5.      Vill du veta hur man lever dopet efter dopet så kan du läsa Vattenstämpelns hemlighet som du finner om du trycker här.

6.      Vill du fördjupa dig i Jesu Bergspredikan från Matteus kapitel 5-7 så läs De himmelrika som du finner om du trycker här.

7.       Längtar du efter oaser i din torra öken? Läs då Oaser i öknen, som är en vandring genom Petrus första brev, som du finner om du trycker här.

8.       Om du tycker om visdomspärlor? Bengt Pleijel har hittat många och han berättar gärna om dem. Du finner om du trycker här.

9.       Om du känner dig frusen är du välkommen in i värmen, Då smälter det frusna. För att komma in tryck här.

10.     Vill du vara i trygga händer när det händer? I Guds händer - när det händer Trycker du här.

11.     Om du vill ha skydd för ditt andliga liv Guds vapenrustning. Tryck här.

12.     Vill du tillsammas med Bengt Plejiel ta tio steg framåt tryck här.

13      Om du vill  läsa predikningar av Bengt Plejiel gå till Sångpostillan. Tryck här.

 

 

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk