Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Om inte Jesus kommit? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2006-01-01

(Svar till Elisabeth)

Du undrar hur världen skulle se ut om inte Jesus hade funnits.

Då skulle vi inte veta mycket om Gud. Det är ju Jesus som har visat oss hurdan Gud är, se Joh 1:18 . Vi skulle heller inte leva i fred med Gud, eftersom det är Jesus som har försonat och förenat oss med Gud, se Ef 2:14-18 . Och vi skulle inte våga hoppas på ett liv efter döden – det är Jesus som har besegrat döden för vår räkning i sin uppståndelse, se 1 Kor 15:55-57 .

Dessutom bygger hela vårt samhälle på en kristen kultur. Den värdegemenskap vi har i västerlandet är svår att tänka sig utan kristendomen. Inspirerad av Jesus drev den kristna kyrkan mission på ett helt annat sätt än judendomen hade gjort. Utan Jesus hade vi kanske varit hedningar som vikingarna? Knappast muslimer, för Mohammed hade inte varit tänkbar som profet utan kristendomen som bakgrund.

Sedan undrar du också över kopplingen mellan den kristna tron och Mayakalendern, som gåtfullt upphör med året 2011. Jag kan se en hel del positivt i mayakulturen med dess starka betonande av respekten för moder jord och varsamheten med hennes resurser. Däremot tror jag inte att mayareligionen har något att tillföra kristendomen. Jag är skeptisk till alla försök att datera de yttersta tiderna, se Matt 24:42-44 .


Med hälsning i Kristus

 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk