Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Ålder i himmelen PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Gustav Börjesson   
2006-01-01

Svar till Ingela)

Hur gammal är man när man kommer fram till saligheten?

Kära Ingela!

Jag är glad för Din fråga, för den handlar om det underbara hopp vi har i Kristus om uppståndelse från de döda och evigt liv hos Gud.

Vad säger Bibeln om detta?

Den säger att uppståndelsen är en förvandling, en förvandling så att vi får en ny kropp.

Så står det ju om Jesus. När han stått upp från döden hade han en kropp, men en annorlunda kropp. Han kunde gå genom stängda dörrar, han försvann ur lärjungarnas åsyn och uppenbarade sig på nytt.

En sådan kropp kommer vi att få. Det står i 1 Joh. 3:2, att vi ska bli lika Jesus.

Aposteln Paulus talar mer om detta i 1 Kor 15 – ett kapitel som handlar om uppståndelsen. Han tar bilden av det som sker när man sår ett frö, det som kommer upp är inte fröet utan växten: Gud ger det den gestalt han har bestämt (v 37f)

Det som blir sått förgängligt, uppstår oförgängligt. Det som blir sått föraktat uppstår i härlighet. Det som blir sått i svaghet uppstår fullt av kraft. (v 42f).

Därför när en gammal människa dör i tro på Jesus kanske skröplig och märkt av åldern – med dåliga ben och nedsatt syn och demens – så står hon upp med full hälsa, med en ny kropp.

Kan man då säga att vi alla blir som unga? Det är det närmaste vi kan komma med våra egna tankar. Men det eviga livet går långt utöver det vi kan tänka. Det är inte som livet här på jorden där vi växer och går igenom livets olika stadier år från år. I himmelen är vi som änglarna (Mark.12:25). Vi har kommit fram till det som Gud bestämt oss för. Hans plan med var och en av oss är fullbordad. Läs Rom. 8:28-30!


Med hälsning i Kristus

 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk