Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Om Bibelskolan.com PDF Skriv ut E-post

Denna bibelskola startade genom att en företagare (Claes Mentzén) i Hovås i Göteborg började söka på Internet efter en bibelskola och inte tyckte sig finna någon lämplig. Han diskuterade detta med en revisor och vän (Sven Lundén) från Gråbo, och tillsammans tog de upp detta med en gemensam bekant, Carl Gustaf Stenbäck, föreståndare på Lärjungagården i Torestorp. Frågan de ställde var: skall vi starta en bibelskola på nätet?

De fick igång Carl Gustaf och får man i gång honom brukar det hända saker. Han kontaktade en stiftelse som ställde upp med ett startkapital. CG kontaktade också en gammal vän, Bengt Pleijel, som likaså tände på idén. Bengt skissade genast upp en grundidé, en "nyfikenhetsvandring" in i Landet Kristen tro. Den blev vår Nyfikenhetsskola och grunden i vår sajt. Claes kände också en datakille, Jack de Bruin, som ställde upp och arbetade som webmaste fram till i maj 2006 då han hastigt gick bort. 

Påskdagen år 2000 fanns bibelskolan.com på nätet. Sedan har det bara rullat på. Gud tycktes gilla idén; skribenter, illustratörer och andra medarbetare har kommit till vår hjälp - och fortsätter att strömma till; detta gör också besökarna: 2001 hade vi nästan 100.000 besök totalt och nu under 2020 ligger vi på ca 200 besök per dag i genomsnitt. 

Vår önskan är att duka upp ett brett smörgåsbord för alla sökare: bibelokunnig, bibelerfaren, nykristen, gammalkristen, rent av elitkristen eller kanske bara nyfiken på kristen tro - idag finns det åtskilligt på bordet och mer är planerat... Vi tror oss kunna bereda Dig ett gott besök hos oss. VÄLKOMMEN!

Vi alla medarbetare önskar dig varmt välkommen att besöka oss. Nästan dagligen skall du kunna finna något nytt att inmundiga.

För allmänna frågor till bibelskolan.com, använd: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

För tekniska frågor använd:   Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

Senast uppdaterad ( 2020-05-01 )
 

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk