Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Varför ska vi vittna, om helvetet inte finns? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2006-01-01

(Svar till Signe)

Du är inte nöjd med mitt tidigare svar om helvetet, så jag försöker utveckla det lite mer.

I din fråga räknar du upp många bibelställen om helvetet, och jag ger dig rätt: det står så, och det ska tas på allvar. Men lägg märke till att när Jesus talar om helvetet riktar han sig så gott som alltid tydligt till lärjungarna. Han försöker aldrig varna några andra än de troende för helve-tet. Därför ska vi inte fundera så mycket över vilka andra som kommer dit, utan ta till oss var-ningen och be att vi själva blir räddade. Jesus säger ju också att de som fått kunskap om det goda men ändå gör det onda, de ska straffas hårdare än de som inget vet (Lukas 12:47-48).

Jag säger inte att det inte finns något helvete, jag säger bara att vi ska vara försiktiga med att bedöma vilka som kan tänkas komma dit. Och i mitt förra svar nämnde jag några bibelställen som faktiskt antyder att ingen till sist kan finnas utanför Gud. Dessa bibelställen ska väl också tas på allvar? Och slutsatsen blir: låt oss inte vara för säkra – varken du eller jag.

Men om helvetet skulle bli glest befolkat, är vi lurade då? Har vi då vittnat och vunnit människor förgäves? Ingalunda. Livet är oändligt mycket rikare med Jesus än utan både här och i evigheten. Det är mycket jag inte vet, men det vet jag.


Med hälsning i Herren

Senast uppdaterad ( 2007-01-14 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk