Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Varför kommer aldrig Anden och rör vid mig? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2006-01-01

Du har en väldig kamp för tron och mår bitvis dåligt. Och så undrar du om det vore en lösning på ditt problem att få bli "andedöpt".

Mitt svar är att det kan det mycket väl vara - om Gud vill. Jag kan ge några råd till den som längtar.

  1. Läs Johannesevangeliet kap 14-17 med alla löften om "Hjälparen". Läs sedan Apostla-gärningarna kap 1. Där säger Jesus att lärjungarna ska bli döpta i helig Ande. Och då, säger han, ska de få kraft. Andedopet innebär alltså en kraftutrustning och en hjälp att fördjupas i tron.
  2. Be om att bli uppfylld av Guds Ande. Du kan be någon annan om förbön eller be själv. Andeuppfyllelse sker alltid som svar på bön (Apg 1 och 2).
  3. På något sätt händer det alltid något vid en sådan bön. Gud har lovat det (Lukas 11:13). Han avslår aldrig en bön om den heliga Anden. Men han ger kanske inte allt på en gång. Jag tror nämligen inte att andeuppfyllelse är ett antingen-eller utan snarare ett mer-och-mer.
  4. Men om inget händer, eller om inget märks? Då är svaret: be vidare! Läs t ex Lukas 11:5-8 och 18:1-8 och dra lärdom av det.
  5. Behöver du hjälp och förbön, så försök komma till ett OAS-möten. Där ges det alltid tillfälle till förbön. Mer om OAS-möten finns att läsa på http://oas.just.nu/


Med hälsningar i Herren

Senast uppdaterad ( 2007-01-14 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk