Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Kommer alla att vara vegetarianer i Guds nya skapelse? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Kenth Carlsson   
2006-01-01

(Svar till Annelie)

I framtiden, på den nya jorden som Gud ska skapa, kommer alla att vara vegetarianer igen, eftersom där inte ska finnas någon död. Rovdjur ska inte finnas mer, lamm och lejon ska ju beta tillsammans, så då kan väl inte heller människan döda djur för äta? 

När det gäller detaljer för hur livet på den nya jorden kommer att bli, så vet vi inte så mycket. Men vi kan ju tillåta oss att fundera lite, med reservation för att vi kan ta fel.

Det är rimligt att tro att den nya jorden blir som jorden var för de första människorna före fallet. Då var jorden oförstörd och full med fantastiska möjligheter. Frukt och växter gav den föda som människor och djur behövde.

Ingen död fanns då och kommer inte heller att finnas på den nya jorden. Men om frånvaron av död inte bara gäller människan utan också kommer att innefatta djur, såväl stora däggdjur som små insekter, och växter vill jag gärna lämna öppet. Och att den uppståndne Jesus åt stekt fisk vill jag inte heller dra några slutsatser av. Som jag ser det finns det en hel del där vi helt enkelt får vänta och se.

Kenth Carlsson

 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk