Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Jesu tillkommelse PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Kenth Carlsson   
2008-11-05

1 Är Jesu andra tillkommelse något vi väntar på nu snart? När han kommer i makt och ära och ställer sig på Oljeberget.

2 Hur är det med uppryckandet " två sova i samma säng en tages upp den andra lämnas kvar osv" Beskriver dessa två händelser samma sak, eller är det två helt oloka händelser? av samma sak eller två helt olika skeenden? Det verkar som olika kyrkor undervisar olika . Vad tror ni? Jag tycker det är ganska viktigt - det handlar ju om vårt "saliga hopps fullbordan" Det predikas väldigt sällan om detta idag. Är det omodernt eller för svårt att reda ut??

Svar:
Händelserna kring Jesu återkomst tolkas lite olika av kristna som ändå alla vill ta Bibelns ord på allvar. Det gör att vi bör inför dessa frågor rusta oss med stor ödmjukhet både inför texterna som sådana och inför våra trossyskons uppfattningar.
Det alla är överens om är att Jesus ska komma tillbaka i makt och ära. Att hans återkomst medför ett åtskiljande (det den text du nämner under 2 syftar på). Att efter återkomsten följer en nyskapelse av himmel och jord.
Om han kommer snart? Han säger att det sker oväntat. Att endast Fadern känner tiden. En sund inställning är att alltid förvänta sig Jesu återkomst i sin egen generation men samtidigt var öppen för att jorden kan bestå i många hundra eller tusen år till.
I den här frågan liksom i all bibeltolkning så är det viktigt att arbeta efter tydliga regler. En sådan regel att låta senare texter tolka tidigare texter. Dvs GT ska tolkas i ljuset från NT. En annan är att profetiskt bildspråk ska tolkas i ljuset från tydliga undervisande texter. Därför menar jag för att få en god förståelse av händelserna kring Jesu återkomst bör man först läsa nytestamentliga undervisande texter som t ex Matt 24-25, 1 Thess 4:13-, 1 Kor 15:51-53.
Hälsningar
Kenth Carlsson
Senast uppdaterad ( 2008-11-12 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk