Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Menar Gud att man inte får ha sex innan äktenskapet alls? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2006-01-01

Jag förstår att detta är en svår fråga för ungdomar i vår tid, när så mycket handlar om att ha sex till höger och vänster. Men Bibelns syn är ungefär denna.

Genom samlaget blir man och kvinna "ett". De förenas till både kropp och själ. Det är frågan om att ge varandra det allra innersta förtroendet. Och det gör man inte hur som helst och med vem som helst. Man bör vänta tills man är beredd att ge varandra ett löfte för livet.

Jag tror aldrig man ångrar att man väntat på "den rätta". Men jag tror ofta man ångrar att man inte väntat.

Jag säger inte att detta är lätt. Jag säger bara att det är rätt.


Med hälsning i Herren

 

Reflexioner över frågan & svaret:

Hej jag har en fråga ang sex innan äktenskap. det känns bara så dumt, jag är en fullt troende kristen och följer och försöker lära mig fullt ut att vara en sann kristen, jag följer bla de tio budorden och jag älskar jesus, men det ända som jag har gått och funderat på är det med sex, jag har en underbar pojkvän som jag älskar (jag är snart 20) men innan honom hade jag en som lurade mig till sex, men jag blev då så förtvivlad eftersom jag då ahde syndat. nu är jag lycklig tillsammans med min pojkvän, tyvärr är han inte troende, men han har ett hjärta av guld och vi trivs mycket bra tillsammans. Jag hoppas och tror att det är han som jag kommer leva mitt liv med. men då är frågan är jag en syndare som har sex? jag är ju god kristen i alla andra avsenden tack för svar
Lina

Jag står fortfarande för det jag svarat här ovanför. Men jag inser att saken inte är enkel. Du får väl tala om att du ser detta som ett äktenskap inför Gud, och att ert förhållande kräver absolut trohet. Jag säger inte att det är rätt att ha sex före äktenskapet, men det är kanske mindre fel än mycket annat. Att du "följer de tio budorden" är inte lite sagt. Ta bara det första: att inte ha någon annan gud = att ALLTID, i varje läge, sätta Gud främst. Det har i alla fall inte jag lyckats med. Det är väl att vi har en Gud som älskar att förlåta när vi ber honom.
Med hälsning i Herren


 

Till Lina (och andra som är i liknande situation):
Sex är inte kärlek. Att älska är en sak, men sex och begär är något annat.
Om kärleken säger bibeln följande:
1 Korint 13:4-8
Det är lätt att förväxla kärleken och begäret, för begäret är trots allt ett begär efter kärlek.

Gandalf A. Kristensen

Senast uppdaterad ( 2007-01-15 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk