Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Utdrivning av onda andar PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2009-03-16
KRISTEN TRO

 Driva ut onda andar?                                                                                              /Svar till Ingela/

Du undrar om utdrivning av onda andrar förekommer i Kyrkan idag. Själv tror du på det onda som en reell makt, men knappast som onda andar.I evangelierna berättas det att Jesus ofta drev ut onda andar och att han även gav sina lärjungar i uppdrag att göra det. Det uppdraget har han aldrig tagit tillbaka, och därför förekommer andeutdrivning än idag.

Besatthet får inte förväxlas med mentalsjukdomar, som naturligtvis bör behandlas medicinskt. Att vara besatt är att vara ockuperad av en främmande makt. Ofta kan det märkas genom att den drabbade talar med annorlunda röst eller att han tvångsmässigt gör saker som han inte vill. Många gånger är personen själv medveten om att han är besatt.Utdrivning är något annat än bön (t.ex. bön för sjuka). Efter Jesu exempel befaller vi i hans namn andarna att lämna människan. Ibland kan detta behöva göras upprepade gånger. Om sedan den drabbade blir fri ber vi för honom om beskydd och uppmanar honom att söka sig till församlingens gemenskap. ”Tomrummet” efter det onda måste nämligen fyllas med något gott, annars kan det gå som i Luk 11:24-26.

Man bör alltid vara flera om en utdrivning, så att en under tiden kan be om Jesu blods beskydd. Det behövs, för det är otäcka makter i rörelse.

Med hälsning i Herren

Staffan Ljungman


 

 

 

Senast uppdaterad ( 2009-03-23 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk