Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Leklådan - Mäster kallar PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Jemima Hammarlund   
2009-11-30


MÄSTER KALLAR


Ålder: För lite större barn och ungdomar
Antal personer: Gärna fler än 5
Tillbehör: Stolar
Deltagarna sitter på varsin stol i en ring. En väljs till Mäster. Den som sitter till vänster om Mäster får nummer Ett (det är lärling nummer ett), nästa får nummer Två osv hela varvet runt.

Alla klappar sedan händerna i takt. Först klappar man på knäna, sedan ihop händerna och sist med knutna händer och utsträckta tummar bakåt på båda sidorna om huvudet. Och så om igen likadant hela tiden i samma rytm: knäklapp, handklapp, tummar, knäklapp, handklapp, tummar.

När alla fått in rytmen säger mäster: ”Mäster - Kallar - Ett!” (eller någon annan av lärlingarna) Han måste säga "Mäster" när han slår på knäna, "kallar" när han klappar ihop händerna och "Ett" när han slår tummarna bakåt.

Utan att bryta rytmen fortsätter ”Ett” (eller vem det nu var som Mäster kallade på) direkt att säga: "Ett Till Fem". Fem fortsätter: "Fem Till Mäster" osv.

OBS! Mäster använder alltid ordet: "kallar", de övriga använder alltid ordet: "till".

Man fortsätter så tills någon faller ur rytmen, säger ett nummer som inte finns, eller om Mäster t.ex säger "Mäster Till …" i stället för "Mäster Kallar …".

När någon gör fel enligt ovan flyttas han till sista platsen på Mästers högra sida och får det sista numret (eftersom han nu är den sämste lärlingen). Alla som satt till vänster om honom flyttar upp ett steg och får nu ett lägre nummer. T ex Fem blir Fyra osv.
Om Mäster gör fel får han också flytta till sista plats och Ett blir ny Mäster.

Det gäller alltså att inte göra fel, utan arbeta upp sig i graderna och till slut bli Mäster. När man väl är Mäster gäller det att hålla sig kvar så länge som möjligt…


Variant:
Vill man göra det lite svårare så kan man säga att man aldrig får kalla på den närmast till höger eller till vänster om sig själv.

Variant 2:
I stället för mäster och lärlingar kan man köra med Tarzan, Jane och alla djuren i djungeln! Se under ”Djungeltelegrafen ".Senast uppdaterad ( 2010-01-01 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk