Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Fjärde sönd efter trettondedagen Årg 3 - Vänd vinden PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Lars Fröjmark   
2006-01-22

Det var en härlig dag för segling. Vinden var frisk och katamaranen sköt fram över vattenytan med god fart. Anders och hans kompis njöt av färden. De var ganska långt ut, kanske en kilometer söder om falsterbonäsets yttersta udde. Plötsligt välte båten av en kraftig vindby och pojkarna hamnade i vattnet. De kämpade ett tag för att få upp katamaranen på rätt köl, men det var helt omöjligt och under tiden drev de allt längre ut. De var nu så långt ut att ingen från stranden såg vad som hände. De skeppsbrutna fördes allt längre ut av den kraftiga vinden.

- Anders! Vad skall vi göra? Ska vi lämna båten och försöka simma iland?

- Det vore väl synd på båten. Vi försöker en stund till.

Anders var dessutom orolig för att han inte skulle orka simma iland. Han fick liksom en vision av hur katamaranen skulle fortsätta att driva till Polen eller Ryssland. Då bad Anders till Gud! Han brukade inte be, men nu bad han: "Vänd vinden, Gud!"

Till sin stora glädje och förvåning märkte de att vinden mojnade och efter en stund började det blåsa in mot land. Snart hade de drivit tillbaka så långt att de kunde bottna och till slut med förenade ansträngningar dra upp katamaranen på stranden och bege sig hemåt.

- Det var väl tur att vinden vände sig?

- Ja, svarade Anders, de var verkligen tur. Jag trodde ett tag att det var slut med oss.

Jag tror inte att den här berättelsen är så ovanlig. de allra flesta av oss upplever någon gång under livet liknande bönhörelser, men vi förstår inte att det är Gud som faktiskt svarar oss! Anders förstod det inte. Först flera år senare kom han till tro på Jesus och verkar i dag som kyrkoherde i södra Sverige.

Faktum är att Jesus är aldrig långt borta. Petrus, och några av de andra lärjungarna var verkligen vana vid sjön. Men när de var i sjönöd och Jesus bara låg och sov i båten ropade de till honom. Då reste Jesus sig och stillade både vinden och vågorna. Egentligen tror jag att det den gången stormade lika mycket inuti Petrus som på sjön utanför! När Jesus ingrep blev det stilla på båda platserna!

Ta dig tid att söka Jesus! Ibland kan man behöva dra sig undan alla ljud och söka honom i stillheten. När det stormar inom dig eller utanför så både kan och vill Jesus stilla stormen! Tala med Jesus, han har lovat att höra dig. Men ge dig tid att stanna i stillhet och invänta hans svar.

Lars Fröjmark

Senast uppdaterad ( 2011-01-20 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk