Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Är helvetet rimligt? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2011-01-05

ÄR HELVETET RIMLIGT?                                                                                                       /Svar till Daniel/

Du tar upp en av de svåraste frågor som finns, den om helvetet. Om du tittar noga på övriga Frågor&Svar så finner du att jag behandlat den frågan flera gånger tidigare.

Nu har du ett exempel. Hur går det för de sex miljoner judar som gasades ihjäl under andra världskriget? De var ju inte kristna. Betyder det att de fördes direkt från koncentrationsläger och gaskamrar till helvetets eviga plågor? Är det rimligt att tänka så? frågar du.

På den frågan vill jag svara nej. Jesus antyder att var och en blir bedömd efter sina förutsättningar. Se Luk 12:47-48. Den som inte har lärt känna Jesus som sin Frälsare kan omöjligt ställas till svars för detta. Det finns också antydningar om att man kan få möta Jesus efter döden och då äntligen känna igen honom. Se 1 Pet 3:18-20, 4:6. Ändå undrar jag om det är meningen att vi ska spekulera över detta. Det är ju ändå inte vi som ska döma eller frikänna, utan Gud. Vad vi vet är att hans kärlek och barmhärtighet är långt större än vår. Jesu lärjungar var en gång nyfikna och undrade: ”Herre, är det bara några få som blir räddade?” Han svarade: ”Kämpa ni för att komma in genom den trånga porten!” (Luk 13:23-24). Alltså: bekymra dig inte över hur det går för alla andra, utan se till att du själv blir frälst! Det är det rätta bekymret. Alla andra får du lämna åt Gud.

Med hälsning i Herren

Staffan Ljungman

Senast uppdaterad ( 2011-01-07 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk