Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Andra religioner PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Tobias Bäckström   
2007-02-07

Hej! Jag är mycket intresserand av andra religioner. Jag har kikat runt lite å så men skulle gärna vilja veta lite mer om hur Abraham och Jesus uppfattas av Judendom, Kristendom och Islam. Skulle bli mycket tacksam om ni skrev ett par rader om det. MVH Johanna

 

Gamla testamentet är ju en gemensam religiös urkund för alla tre religioner och därför så tror jag inte att synen på Abraham skiljer sig så mycket. Abraham är ju stamfader till judarna genom Isak men även araberna genom Ismael. Men man kan också säga att han är stamfader åt oss kristna genom tron.

Synen på Jesus skiljer sig naturligtvis mer. Vi kristna ser ju Jesus som Guds Son, den i gamla testamentet utlovade Messias. Inom Islam så ser man Jesus som en profet, som visserligen var sänd av Gud men absolut inte Guds Son. Jesus blev inte heller korsfäst, det skulle Gud aldrig tillåta att hans profeter blev. Judarna väntar ju fortfarande på Messias, men det finns grupper inom judendomen där man verkligen tror att Jesus var deras utlovade Messias, så kallade messianska judar.

Mvh TobiasBäckström

Senast uppdaterad ( 2007-03-07 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk