Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Trettonde sönd e tref - Årg 3 - Min är hämnden PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Tobias Bäckström   
2011-09-12

Det finns människor som har råkat ut för många oförrätter och blivit drabbade av andras elakheter på olika sätt men utan att detta har gjort dem bittra. Det är inte något som påverkat deras liv. Sen finns det människor som kan älta enskilda oförrätter som inträffat åratal tillbaka i tiden. Som har fastnat i dem. Hur ska man då göra för att komma vidare i livet, om man upplever att man har fastnat. 

”Min är hämnden, säger Herren.” Paulus citerar detta när han skriver sitt brev till Rom. Det betyder två saker: för det första är det inget som vi behöver bekymra oss om. Blir jag utsatt för en oförrätt, så är det inte min sak att utkräva rättvisa, jag slipper ägna energi åt detta. Det får jag överlåta åt Gud, han som också vet om allt, som känner till allt som var och en blivit utsatt för. 

Men för det andra så betyder det också att hämnden verkligen kommer krävas ut. Min är hämnden säger Herren. När du har blivit drabbad så är det något som Gud tar på allvar. Han säger inte: ”Bry dig inte om det där, det var väl inte så farligt.” Att det inte är min sak att utkräva rättvisa betyder alltså inte att det är något som bara slätas över eller sopas under mattan. För Gud är det som skett något allvarligt och det är nog så viktigt för den som är utsatt.

 Men jag behöver inte fastna i gamla oförrätter. Jag kan överlåta dessa åt Gud och gå vidare, utan att för den skull tänka att det nonchaleras.

Tobias Bäckström

Senast uppdaterad ( 2011-09-13 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk