Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Källan till Liv PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Hanna Lundqvist   

I Katakomberna i Rom fanns en vanligt förekommande bild inristad i väggarna. Bilden av en klippa med strömmande vatten. Den är hämtad från ökenvandringen, en tid av törst, tvivel och utsatthet som följde på befrielsen från slaveriet i Egypten (2 Mos 17)

Det är inte alltid lätt att bli befriad. Det finns en märklig lite bakvänd trygghet i att vara bunden, begränsad. Friheten är stor och ställer krav. När det som bundit oss tagits bort kan vi uppleva tomhet och öken. Vi kan bli vilsna och törstiga men inte veta var vi ska hitta vatten. Det är vad Israels folk upplever efter den fantastiska befrielsen och kanske är det en bild för det som ibland är vår verklighet även idag. Vi vet att Jesus köpt oss fria, men vi vet inte alltid hur vi ska leva den friheten.

För att frihet ska fortsätta att vara frihet måste människan ha något som är fast, något hon kan lita på, annars kommer otryggheten att äta friheten till frukost och människan blir bunden av sina rädslor istället. Det är vad som händer där i öknen. Det är också vad som ibland händer mig och dig... vi kan bli rädda för synden, för att Gud inte ska vara den vi trodde att han var, vi kan t.o.m. bli rädda för livet

Därför är det så starkt att livets vatten flödar ur en klippa. Källan till livet flödar ur en stadig grund.

I 1 Kor 10:4 hävdar Paulus att klippan där i öknen med sitt vatten var Jesus själv. Han är klippan, den trygga punkten. Befriaren som till den frihet han betalt för även erbjuder en stadig grund att stå på och en källa att dricka fritt ur.

Där på klippan med vinden i håret och hela världen framför oss, där är vi i sanning fria, där kan vi stå stadigt och dricka oss otörstiga...

Men då måste vi våga ställa oss där, söka oss dit igen och igen...

Herre: Ge mig mod att leva så fri som du har gjort mig!

 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk