Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Evigt förlorad? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Tobias Bäckström   
2012-03-27
Gud skapar människor in i de mest hemska situationer och han skapar människor som han vet kommer att gå evigt förlorade. Varför? Om jag ville ha barn och visste vad som väntade barnet så skulle jag eventuellt välja att inte skaffa det. Om jag visste att det skulle gå evigt förlorad så skulle jag definitivt inte skaffa det för att skydda det från sig själv. Gud tänker uppenbarligen inte så.

 Svar:

'När människor säger nej till Gud så respekterar Gud detta. Han försöker inte tvinga sig på någon, eller tvinga in någon i himmelen. Friheten att säga ja eller nej till Gud är viktig.

Men hade Gud inte kunnat låta bli att skapa dessa som han i förväg visste skulle säga nej? Det hade han säkert kunnat, men vore det att respektera människan? "Väljer du fel, så ser jag till att du inte ens blir född!" För Gud är det en sorg att vissa väljer bort honom, men även dessa har rätt att existera. Att låta bli att skapa de som kommer välja fel är inte att tillåta en fri vilja.

 Som människor kan vi ju aldrig veta hur det går för en människa och det ska vi nog vara tacksamma över. Ibland hör man att någon inte skulle vilja sätta barn till världen med tanke på alla hemskheter. Men även om ens barn skulle genomgå svårigheter, om man frågar dem som vuxna så tror jag ändå att de är glada att de fick existera.

Senast uppdaterad ( 2012-03-30 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk