Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk
Beredd på himmelriket? PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Anders O Johansson   
2012-11-15

Jesus berättar liknelser om Guds rike eller himmelriket. Himmelriket börjar redan här och nu i mötet med Jesus. Himmelriket manifesteras när människor kommer samman för att möta Gud i bön, undervisning, dop och mässa. Förfesten för himlen är redan nu i gudstjänsten. Här och nu avgörs hur det skall bli i det kommande himmelriket. Jesus talar om:

 

Att vara beredd.

Tio jungfrur vill vara med på festen i himlen. De flesta vill komma till himlen när man dör. Fem är kloka och fem är oförståndiga. De kloka är beredda även om festen dröjer. De har olja i krusen. Oljan står i Bibeln som en symbol för Anden. Genom dopet fick du den helige Ande. Anden vill strömma genom dig och ständigt ge dig ny inspiration till att vara med i Himmelriket redan här och nu och samtidigt vara beredd när Jesus kommer för att hämta dig hem till festen i himlen.

 

Eva Spångberg fick frågan. Hur ser du på framtiden?

- Ja sa hon och log. Jag tror att det blir så att Jesus kommer på kvällen eller på natten och så säger han: "kom nu Eva så går vi hem till den himmelska festen." För ungefär ett år sedan kom Jesus mitt i natten och hämtade Eva till festen. Hon var beredd, är du?

 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk