Veckans Stinissen: Vem Gud Är, del 7 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-06-07

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

 

6:e november

Gud gör ingenting förgäves: Gud gör aldrig något förgäves. Ingenting kan få honom att misslyckas. Han har bestämt sig för att hålla en stor felst, och denna vilja står han orubbligt fast vid. Gud låter sig inte lamslås därför att vissa inte tar emot honom. I stället utvidgar han sin inbjudan så att festen blir ännu större. Alla blir nu inbjudna att dela hans glädje.    Även du!

 

22:e november

Gud får ha sina hemligheter: Det finns hemligheter som Fadern, i fullkomligt samförstånd med sin Son, behåller för sig själv. För Sonen är det nog att Fadern vet.   Du kan många gånger gripas av ångest inför en okänd och hotfull framtid. Kom då ihåg att Sonen är med dig, att han står på din sida. Försök att, genom honom och med honom, överlämna allt i Faderns händer. Han vet allt. Och han älskar dig.

 

12:e december

Gud har bevisat sin kärlek: Några av de tyngst vägande orden i hela Skriften är dessa: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”   …Gud har givit ett kärleksbevis som är så avgörande, att det inte kan tänkas något mer tydligt och påtagligt. Han har visat sin kärlek genom att ge allt han hade.   Gud vill frälsa och rädda. Där det finns något att rädda, där är Gud. Genom detta faktum att Gud för världen har utgivit det dyrbaraste han hade, finns det ett osvikligt svar på alla frågor om lidandet.

 

13:e december

Kallad till ljuset: ”Gud är ljus ….inget mörker finns i honom”   
…Gud ”bor i ett ljus om ingen kan nalkas”.   
…men ljuset nalkas dig, i Kristus.
När Gud blivit människa kommer det gudomliga ljuset in i världen och lyser över alla människor.    Lever du inte i Kristus, håller du dig inte nära honom, kommer du inte märka något av hans ljus och värme.    Världens stora, ofattbara tragik är att den inte tar emot ljuset. Alltsedan begynnelsen står mörkret emot ljuset. Mörkret är just förnekandet och förkastandet av Kristus som världens ljus.    …mörkret är en fruktansvärd ansträngning att förkväva ljusets verkningar.   Skådeplatsen för denna kamp är människans själ.    Världen har inte tagit emot honom, hans egna förkastar honom och älskar mörkret mer än ljuset.   Ändå får vi tro på ljusets oövervinnerliga makt. ”Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.”


Senast uppdaterad ( 2019-07-22 )
 
< Föregående   Nästa >