Veckans Stinissen: Vem Jesus Kristus Är, del 2 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Administrator   
2019-07-22

Guldkorn ur Wilfrid Stinissens bok Idag är Guds Dag 

  

3:e september

Den gamla lagens mening: Jesus kommer inte med en ny lag, utan med en ny tolkning av den gamla lagen, Guds egen tolkning. Genom mötet med Jesus får den gamla lagen nytt liv…   Det avgörande är inte längre handlingarna i sig, utan människans inställning i allt det hon gör. Att säga ett vredgat ord kan vara lika ont som att dräpa. Jesus öppnar dina ögon så att du ser att hela den gamla lagen är dikterad av Faderns kärlek och vittnar om den. Jesus uppfyller, fullbordar, leder allting till dess fulländning.

 

4:e september

”Amen” fullbordar allt: Om någon föreskrift (i GT) inte längre gäller, är det därför att den har fått sin fullbordade form i det nya förbundet. Jesus vet också att det är först nu som dessa ord avslöjar sin egentliga mening. Jesus är själv det slutgiltiga Ordet. Bara i honom blir det klart vad alla tidigare ord betydde. Kan inte även du säga ett amen till allt det som Gud hittills har gjort eller tillåtit i ditt liv? Om du i stället för att revoltera bejakar allt, kan det få sin rätta mening  och fullbordan.

 

27:e september

Möte på djupet: Du kan inte nå din medmänniska i hennes innersta om du inte möter henne i Jesus. Varför är våra relationer ofta så ytliga? Därför att vi håller Jesus utanför. Det är svårt för en människa att upptäcka sitt innersta om inte någon annan hjälper henne till det. Om Jesus lever i dig känner du igen honom i din broders blick, och i varandra lär ni känna honom allt mer.

 

 
< Föregående   Nästa >