Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
MOTGÅNGENS MENING - Bokens baksidestext PDF Skriv ut E-post

Baksidestext:

Alla får vi förr eller senare möta sjukdom eller andra motgångar. Människor med kristen tro utgör inget undantag. För många skapar detta problem: Kan inte Gud hjälpa mig? Är det något fel på min tro eller min bön? Lönar det sig att be? Hur skall jag kunna veta att Gud älskar mig?

In i alla våra frågor och känslor visar denna lilla bok på två stora rikedomar som tron erbjuder oss.

Den första är möjligheten att be till Gud. Vi både får och skall be honom om hjälp och befrielse. Med bibliska exempel visar författaren att det inte är den kristna inställningen att direkt acceptera det onda. Vi kan uppriktigt lägga fram vår nöd inför Gud och frimodigt vänta oss att han griper in och räddar.

Nu är det inte vår sak att diktera vad Gud skall göra. Bön är att fråga. Om Gud inte svarar "ja" svarar han "nej". Då får vi be oss in i Guds goda syften bakom det onda. Det vi finner är alltid nåd. I Guds hand får själva motgången en positiv mening. Det är trons andra rikedom.

"I själva motgången har jag ändå medgång: Jesus går med."

Staffan Ljungman är församlingspräst sedan 28 år och kyrkoherde i Hästveda, Lunds stift. Han sätter hela tiden in den enskildes troskamp i församlingens sammanhang, något som är alltför ovanligt i böcker om helande.

Genom hela boken strömmar en rik erfarenhet av lidande, helande, bön och församlingsliv.


 

Ovanstående text på bokens baksida skrevs 1990. När vi på bibelskolan.com publicerar boken på nytt 2021 är Staffan och hans hustru pensionärer bosatta i Osby.

 
Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk