Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
Bengts blogg nr 1 PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Bengt Pleijel   
2007-12-04
Det är inne med blogg. Carl Bildt bloggar och Dag Sandahl bloggar. Och kan dom kan väl jag. Jag vet inte riktigt vad blogg betyder. Du kanske vet. Jag tyder det så här: BLOGG = Bibeln Lyser Omkring Guds Glädje.

Vem är det? Fadern i himlen säger enligt Markus 1:11 (folkbibeln): Du är min Son, den Älskade. I dig har jag min glädje. Och när vi dras in i ljuskraftfältet omkring Jesus börjar det kanske bubbla en sång inifrån: Han är min glädje, han är min sång, honom jag prisar livsdagen lång. (Psalm 259)

Jag förmodar att du hör till de lyckliga som hittat Sångpostillan . Och läst och begrundat predikan på 1 söndagen i Advent och nu håller på att lära dig utantill by-heart- ordet från Lukas 4:18-19, ett mycket viktigt ord som ger oss Jesu programförklaring, där han talar om vad han vill göra för oss och med oss och kanske också genom oss.

Jag kallar Sångpostillans predikningar för inlevelser. Jag tar med dig på en vandring genom bibeltexter. Jag är till en början din guide. Jag pekar på vad jag hittat. Sedan du tränat dig på att se och upptäcka kommer du att göra ännu fler inlevelser. Aha!

Det märkliga med bibelns texter är att de öppnar sig så småningom mer och mer. Vi gör erfarenheter av ljus och glädje men också av smärtor och nytt liv. Allt liv födes fram under smärta.  Något spännande händer med oss på dessa vandringar genom det bibliska landskapet.

Efter varje predikan utnämns Du till ordbrukare med uppgift att bruka och vårda och bevara orden (Jfr 1 Mos. 2:15). Du får by-heart-ord att stoppa ned i hjärtat, ditt inre kärleksrum.  Predikningarna vill inte ge dig:
MYROR I HJÄRNAN utan istället GLÄDJOR I HJÄRTAT!

När detta skrivs har Andra söndagen i Advent flugit ut i cyberrymden. Läs, begrunda. Tycker du att bokstäverna är för små, så titta längst upp till höger. Där står TECKEN-STORLEK och A+ och A- Reset. Tryck på A+ så hittar du de grova orden. Vill du skriva ut, tryck på Print. Utskriften blir kanske för liten för oss som är närsynta och trångsynta och småsinta. Men det finns ju glasögon!

Sångerna i Sångpostillan är – där ej annat angives – hämtade från Svenska Kyrkans psalmbok. Där finns också noter.  Har du ingen psalmbok, ge dig själv en sådan i julklapp. (ring Verbum 08- 743 65 10).

Har du tid kan du orientera dig vidare på denna sajt, här döljer sig många pärlor. I kommande bloggar skall jag berätta om det.

Varma hälsningar.
 Image

Senast uppdaterad ( 2007-12-04 )
 
< Föregående

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk