Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Våra systersajter

jesusfordig.nu Bönenätverk Bibelskolan ung
"Fula" tankar om Gud PDF Skriv ut E-post
Skrivet av Staffan Ljungman   
2008-01-01
Fula tankar om Gud                                                                             /Svar till Mattias/

Ditt problem är att du ibland får vad du kallar ”fula tankar” om Gud och om Treenigheten, och då undrar du om detta kan vara hädelse av den Heliga Anden.

Jesus säger i Matt 12:11 att all synd ska förlåtas utom det han kallar ”hädelse mot Anden”. Hädelse mot Guds Ande är detsamma som förhärdelse. Guds Ande är Hjälparen som vill leda oss fram till hela sanningen om Fadern och Sonen. Att häda Anden är att vända ryggen åt hans hjälp och ledning. Det handlar inte om synder som vi begår av svaghet, utan om synder som vi begår med vett och vilja.

Nu säger du att du har problem med dina fula tankar om Gud. Därför kan jag säga säkert att du inte har hädat Guds Heliga Ande, för om du hade gjort det så hade du inte haft något problem med de här tankarna.

Längre kan jag inte komma, eftersom du inte säger vilka tankar det rör sig om och i vilka situationer de uppstår. Jag vill råda dig att söka upp en präst eller annan själavårdare. Du skulle nog behöva gå till bikt och få förbön för att lösa det här problemet. Det kan kännas svårt att tala med en annan människa om detta, men kom ihåg att alla präster har tystnadsplikt.

Med hälsning i Herren

Staffan Ljungman

Senast uppdaterad ( 2008-01-07 )
 
< Föregående   Nästa >

Inför Söndagen

Vandringar

Bengts återvändsgränd

Frågor och svar

Min egen bibelläsning

Sångpostillan

Vår systersajt

jesusfordig.nu Bönenätverk