[an error occurred while processing this directive]
    Åter vart du kom ifrån!Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

Carl-Gustaf Stenbäck (1933 19/5 - 2005 25/11)

När dagarna för hans tjänstgöring var slut,
begav han sig hem...
(Lukas 1:23)

De orden om Sakarias stod som överskrift över en minnesruna om Carl Gustaf Stenbäck.
Vår käre vän har rest hem. Få personer har betytt så mycket för det andliga livet i Svenska Kyrkan som han. Han tog inititativ till förnyelsehelger, fortbildningsdagar för präster, G 90-mötet i Scandinavium med tusentals deltagare. Han var initiativtagare till Referensgruppen för andlig förnyelse i Svenska Kyrkan. Ur detta växte sedan Oas-rörelsen fram, vars ordförande han var under åren 1989-1997. Det var också C-G som tog Alpha till Sverige. Calle hade en mängd kontakter över hela jorden.
Påsken 2000 sjösattes Bibelskolan.com och det var tack vare C-G:s arbete i det tysta som detta kunde ske. När tanken kom upp om en bibelskola på Internet hos några lekmän kontaktade de C-G och berättade om sina tankar, han tilltalades av detta och grävde i sitt stora kontaktnät och förde fram Bengt Pleijel till Bibelskolan för att lägga grundstenen (Nyfikenhetsskolan). Dessutom fortsatte han att gräva lite till och presenterade idéen för Marcusstiftelsen som gav skolan dess ekonomiska grundplåt. Och i och med detta kunde Bibelskolan sjösättas på Internet påsken 2000. Sedan dess har Carl-Gustaf funnits där som rådgivare och andligt stöd för Bibelskolan fram till sin bortgång.
Bland många andra gåvor som C-G hade var också musika-litet. Han hade en fin sångröst, men när han förlorade den vid en sjukdom, fortsatte han att sjunga på sin fiol. Vi som besökte Torestorp minns med glädje att vi varje morgon väcktes av att C.G spelade fiol och Ingegerd sjöng ”Din trofasta kärlek aldrig oss lämnar, den är ny varje morgon”.
När dagarna för hans tjänstgöring var slut, begav han sig hem. Calle har lämnat oss. Men hans verk lever vidare och fortsätter att växa.

Frid över hans minne


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.