[an error occurred while processing this directive]
 Stellan Oltéus: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

4 ljus i Advent och 4 evangelister i Bibeln

Har ni tänkt på att varje adventsljus vi tänder kan påminna oss om de Fyra som har berättat för oss om Jesus?!

Först: Matteusljuset. Det är Matteus som berättar i sitt 21 kapitel om hur Jesus rider in i Jerusalem. Och folket ropar: ”Hosianna, Davids son…” I det hebreiska ordet Hosianna ligger för övrigt namnet Jesus dolt.
Hosianna betyder: Rädda oss, Jesus!

Markusljuset lyser för oss på Andra söndagen i Advent, för det är Markus som skriver, vad Jesus hade att säga, när han började sin vandring bland oss: ”Han förkunnade Guds budskap och sade: ”Tiden är inne, Guds rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet” (Mark1:15). Ja, alltihop måste börja med att vi vänder om, vänder oss åt det håll, där Kristusljuset lyser.

Tredje Adventsljuset heter Lukasljuset. Det är evangelisten Lukas som har gett oss berättelsen om Jesu födelse i Betlehem (Luk. 2). Redan nu, ett par veckor före jul, får vi slå följe med herdar och vise män som är på väg till Barnet i krubban, även om de inte är framme än! Och det är ju inte vi heller…

Johannesljuset lyser emot oss så här strax före jul. Det är Johannes som skriver: ”Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det” (Joh. 1:5). Det är om det ljuset vartenda ljus vi tänder i Advent skulle påminna oss. Eller som Jesus själv säger: ”Jag är världens ljus, Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus” (Joh. 8:12).

God Kristusjul och Gott nytt – ”ljusår” önskar
Stellan Oltéus


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.