[an error occurred while processing this directive]
   
 Kerstin Arthur-Nilsson: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


KVINNA I SVART

Det var den här kvinnan på knä tätt innanför dörren... Jag minns hur det började, hur vi undrade över den lilla gumman i svart schalett och invandrarnas eviga svarta strumpor. Inte ett svenskt ord såg hon ut att kunna, men satt där troget ändå i vår gudstjänst efter denna inledande palaver med vår Herre.

Vad för stod hon ? Förstod hon någonting alls egentligen ? Ja, mer än många, många andra att det inte är en självklarhet att få fira gudstjänst:

- Men jag får gå in i ditt hus genom din stora nåd. Jag får tillbe i din fruktan, vänd mot ditt heliga tempel. (Psalt 5:8)

Guds heliga tempel är Kristus själv. Hon kunde fästa blicken på den korsfäste och det räckte.

- Fäst blicken på Kristus allena! fick jag lära mig en gång. De fem orden räddade mig från de aviga sidoblickar, som inte tjänade annat till än att fördunkla det som är mest väsentligt: Vad Kristus gjort för mig!

Jungfru Marie Bebådelsedag såg jag henne igen. Stödd på sin rollator hade hon tagit sig fram till första bänk. Med vilken högtid tog hon inte emot nattvarden! Med vilken vördnad kysste hon inte ikonen på altaret med Maria och barnet!

- Genom din stora nåd, o Herre -

Jag mindes den där kvinnan från länge sedan och långt in i psalmen gnagde mig tanken: När mötte du sist din Gud på knä tätt innanför dörren?

Kerstin Artur-Nilsson

Kerstins meny: Utskriftsvänlig sida Sidans top Presentation Innehåll Just nu!

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.