Anders Piltz: Tipsa en vän om denna sida... Att hittaa på bibelskolanTill Bibelskolans startsida Vägledning och hjälp 


Presentation

Anders Piltz är dominikanerpräst och latinprofessor i Lund och författare till en lång rad böcker, artiklar m.m. där han både innerligt och djupt har utlagt olika sidor av den kristna tron. Han har nyligen vunnit CS Lewis-priset för sitt sätt att skriva om kristna frågor. " Även idag är det mycket viktigt att någon förklarar den kristna tron. Det finns ett seriöst sökande och för att kunna säga något vettigt måste man ta både den kristna tron och dagens människa på stort allvar. Det är vad jag försöker göra," säger Piltz i en kommentar till priset i Kyrkans Tidning (47/03).

Bland Piltz´ böcker utgivna på Artos (Artos & Norma förlag ) vill jag särskilt rekommendera predikosamlingen, som regnet och snön (1995), spåren i djupet (1998), Se ansiktet (1999), Om Jesus Kristus - Tio teser (2003). De texter vi sänder genom Bibelskolan är alla hämtade från "Morgonens nåd och nattens trofasthet" (2002).

Anders Piltz böcker kan du köpa här

De texter vi sänder genom Bibelskolan är alla hämtade från "Morgonens nåd och nattens trofasthet" (2002).
Starka och ljuvliga, uppväckande och tröstande texter för vardagen. Det är andakter som vill bryta Guds ords bröd så att de blir föda för varje dags bön, kontemplation och arbete. De riktar sig till nutidens människa.

Bibeln är ingen lättsmält kost.
Inte ens nya översättningar undanröjer alla svårigheter för nutida läsare. I det som kallas Guds ord finns sådant som är hänryckande vackert och tröstande, sådant som är obegripligt, åtskilligt som är intetsägande och en hel del som är rent chockerande. För att bibeltexten skall bli andlig föda måste den förklaras. Guds ord är ett grovt bröd som måste brytas innan det kan ätas. Då ger det verkligen näring för livet.

 Anders Piltz meny: Arkiv | Piltz just nu! | Anders Piltz | Köp A Piltz böcker

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

 ©Helige Ande (där inget annat anges)
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.