De Himmelrika: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

Presentation
Innehållsförteckning
De Himmelrika just nu


De himmelrika

  är sådana som slagit följe med Jesus och skräpfolket från Galileen för att lyssna på hans undervisning i Bergspredikan. När vi letar oss fram i Jesu närhet häpnar vi över vad han säger. Han börjar inte med en anställningsintervju med dem som får följa honom. Han börjar med att lägga himmelens hela salighet i deras hjärtan. Och sedan hjälper han dem att leva detta liv. Med himlen i våra hjärtan får vi leva ut himlen på jorden.
  Bengt Pleijel serverar i denna vandring genom Bergspredikan andlig spis med grovt bröd. Tugga långsamt! Grovt bröd — men med ett och annat russin i.

Ett recept
på hur man kan lägga upp sin läsning av De Himmelrika.

  1. Du kan göra en flygresa genom den. Då läser du den snabbt. Flyger igenom sidorna. De får fylla dina tankar och bli en utgångspunkt för egna högtflygande planer. Lycklig resa!
  2. Du kan göra en bilresa genom den. Du stannar till då och då på olika rastplatser, stiger ut, skickar vykort, fotograferar, plåtar några av de underliga figurer som figurerar i De himmelrika. Du sätter in dem i ditt album, tar fram dem under någon höstruskig kväll och tänker på minnen. Ha det så skönt!
  3. Själv rekommenderar jag en fotvandring genom denna bok. Det betyder att du ger dig tid med Bergspredikan. Du bestämmer dig för att ett par månader framåt vistas där. Du dröjer några dagar vid varje avsnitt, låter orden, tankarna, vyerna sjunka in i dig. Du lär dig by heart det som Jesus säger.
    På denna fotvandring ställer jag gärna upp som din guide. Jag har i denna vandring skrivit ned något av det som jag själv har sett och förstått. Men det finns mycket mer att se, förstå och ta emot. Du märker det om du dröjer några dagar vid varje avsnitt.
  4. I början av varje avsnitt finns en bön, där man ber den helige Ande om hjälp. Dröj gärna en stund i den bönen. Den helige Ande har hand om kraftverket i Guds rike. Kopplar du på den helige Ande får du både ljus och värme och kraft. Pröva det!
  5. Du kan läsa denna vandring tillsammans med andra i en bönegrupp eller en studiecirkel (skriv ut vandringen och kopiera till gruppen). I slutet på vandring (kan även ses i innehållsförteckningen) finns en ruta med några frågor, som ni kan samtala om. Du kan själv göra så här, när du läser ett avsnitt: Ta fram en penna och sätt ut i kanten frågetecken för det du inte förstår, utropstecken för det som gav dig aha-upplevelser och tankestreck för det som du behöver tänka på och begrunda mer. Och detta delar du sedan med de andra när ni kommer tillsammans: ??? !!! ———
  6. Ett bra sätt att arbeta in Bergspredikans tankar är att du skaffar dig en anteckningsbok och själv skriver ned de tankar som särskilt har talat till dig. Du kan göra detta genom att t.ex. skriva detta som ett brev till Jesus.

    Om du har svårt för det, kan du pröva denna metod: Tänk dig att Jesus sitter mitt emot dig. Börja tala med Jesus om vad han sagt. Är du arg för det han säger, så säg det till honom. Är du undrande, så säg det. Är du glad, så säg det... Det kan hända en hel del i ett sådant samtal! Han kanske svarar!

Ps.
Skicka gärna in detta brev till oss (punkt 6 ovan), så skapar vi tillsammans preludium till 55 Himmelrika vandringar.

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.

Låtom oss nu vandra

 De Himmelrika : Presentation | Arkiv | Just nu! | Utskriftsvänligt | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.