Startsidor   Bibelns rikedomar   Vandringar   Ungdom/Barn   Utblick   Övrigt   Backa en sida

    Nödutgång...

Åter till startsidan
Bibelskolenytt!
Om bibelskolan
Att hitta på Bibelskolan

Bengt Pleijel - Nyfikenhetsskolan!Anders Piltz!Wilfrid Stinissen!

Är bibeln en gammal dammig bok som hamnat i en garderob eller är den en skattkammare?

Nyfikenhetsskolan är ett annat bra namn på denna nya bibelskola. Vi gör en nyfikenhets-vandring in i landet KRISTEN TRO.

Vi vandrar in bakom de tre trossatserna, därefter tar vi itu med Guds tio ord.

Allt verkar så främmande och obegripligt, följ med ut på vandringar med vår guide Bengt Pleijel skall vi försöka komma fram till. Dessutom finns här ett välfyllt skafferi med vandringspärlor.

Jag anar! Jag förstår!
Ljuständning!

Vandring ? Skafferiet Skolstart

Starka och ljuvliga, uppväckande och tröstande texter för vardagen av Anders Piltz. Det är andakter som vill bryta Guds ords bröd så att de blir föda för varje dags bön, kontemplation och arbete. De riktar sig till nutidens människa.

Anders Piltz, katolsk präst och prof., är en av landets mest uppskattade förkunnare av kristen tro.

Det våras för kristendomen. De kristna har kommit ur garderoben. Andarna vaknar, det är en fröjd att leva.

Anders Piltz

Presentation Just nu!

-Jag vet ingen som kan tala så övertygande om Guds kärlek som f Wilfrid. Hur motsägelsefullt livet än kan gestalta sig vågar han alltid tro att Gud älskar varje mänska.

Sören Bolander
(Bibelskolans ordf.)

-Det allra härligaste med Guds ord, såsom honom själv, är detta ständiga "mer".
Om mina textkommentarer kan bli en liten vink: "Kom, vi drar vidare, ut på ständigt djupare vatten!" då uppfyller de vad jag allra mest längtar efter.

Wilfrid Stinissen o.c.d.

Presentation Just nu!

Bibelns rikedomar!

Bibelordet "Inför söndagen"

Utvalda och kommenterade
av Lars Fröjmark

(Komminister i
Långelanda fs.)

 

Bibelordet "Inför söndagen"

Bibelfönstret!
Titta ut genom ett fönster. Vad ser du? Jo, en del av världen förstås. Du ser en bit av din omgivning. Ser du människor eller djur, skog eller åkrar, sjö, vägar, bilar, snö, sol eller dimma…?
Du kan titta ut på världen, på människors många situationer, känslor, händelser. När du ser på världen genom bibeln, får alltsammans riktiga proportioner.

Presentation Just nu!

Kvinnorna i Bibeln!
Här gör vi tillsammans med Judy Breneman en djupdykning in i Bibelns rikedomar och tar oss en närmare titt på kvinnorna i Bibeln. Möt bl.a. Rut, Eva, Sara, Rebecka, Lea, Rakel, Tamar, Potifars fru, Jochebed, Miriam, Sippora, Rahab & Deborah...

Presentation Just nu!

Utblick!

Här har vi en utblicks punkt ut i verkligheten, vad händer i Sverige och världen. Här skall vi även försöka besvara undringar/grubblerier som rör dig och ditt förhållande till KRISTEN TRO, passa på och fråga (utan frågan inget svar), eller se vad andra frågar. Staffan Ljungman och Gustaf börjesson sitter beredda och väntar på dina frågor.

Vi vet dessutom också att det finns tusenden och åter tusenden berättelser som både vill och bör få berättas, har du nåt att berätta eller vill du få en berättelse. Likaså i församlingsbladen runt om i landet finns det artiklar som borde och här får nå oss alla.

Här huserar också presentationer av organisationer, föreningar, församlingar och ja vad det nu månde vara för fack de vill ställa sig i. Du nyfiken, stilla din nyfikenhet. Och ni organisationer, föreningar, församlingar. Passa på här har ni en plats att berätta om er verksamhet. Berätta, vi är nyfikna. Vad är ni för några? Vad gör ni? Varför?

Här nedan ser du ett litet axplock ...Utblicks startsida
[an error occurred while processing this directive]

Fråge exempel:

[an error occurred while processing this directive]

Det finns tusenden och åter tusenden berättelser som både vill och bör få berättas, har du nåt att berätta eller vill du få en berättelse.
Presentationer Frågor & svar Berättelser
Barnens sidor!

Här kivas Dropus från Evangelisk-lutherska tidningen Droppen med Elisabeth Ingvarssons kossor som är ute på alphabete i vår Herres hage, om de mindre brnens sällskap.

Kerstin Arthur-Nilsson vänder sig till de lite större barnen (ungdomen) med sina tankeväckande och underbara små berättelser.

Barnens sidor

[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Klicka här för att varje fredag få ett mail med information om vad som tillkommit på bibelskolan under veckan som gått. [an error occurred while processing this directive]
©2003 Stiftelsen bibelskolan.com - www.bibelskolan.com - info@bibelskolan.com
Org. nr: 857209 - 5266 - Postgiro: 402 30 79 - 9 För stödgåvor till driften av vår sajt - Mer info här
Webmaster
Om coocies