Nödutgång...

   Utblick, bibelskolans utblickspunkt i verkligheten
Utblick meny:
Berättelser
Presentationer
Frågor & Svar

Berättelser

Okänd illustratörVEM/VAD (ad)VENTAR DU PÅ?

- JULEN?
- eller Jesus?

(eller både/och?)

Är Du osäker - och dessutom nyfiken
- på vad Julen verkligen är?
Undrar Du om det är sant att Gud
föddes som människa - och fortfarande
går att kontakta…?
Nyfiken på Gud…?

TIPS:

Testa att vara kristen en stund - om du vågar
(och om Du inte redan är det):

Din insats: Tid: en kort stund (eller flera) - Pengar: 0 kr - Övrigt: öppenhet, mod.
Vad Du kan få (enligt Bibeln, historiska fakta och/eller millioner människor som upplevt detta):

  1. Personlig kontakt med en God Ande - Gud blev en människa i Jesus från Nasaret, som blev dödad men som uppstod igen fullt levande och möter oss idag genom sin Heliga Ande. Söker Du denna kontakten genom att be om den, skall Du förr eller senare förstå att den finns i Ditt liv som en nära vän och blir Dig och andra till stor hjälp och ger Dig både frid och glädje (som Du kan ge vidare till andra = öka kärleken i världen).
  2. Gemenskap (om Du vill): med många andra likasinnade i kyrkor och församlingar, nya vänner, smågrupper, kurser, fester, m.m. (oftast rätt så kul), stöd och råd om Du har problem.
  3. Försäkring: enligt Bibeln finns det en fortsättning för människans själ efter det hon avlidit; om man innan dess förankrar sig hos Guds Goda Ande, lär det bli betydligt lättare att anpassa sig till livet på "andra sidan" (vara med på rätt "tåg" när det går…).
  4. Prövningar: att vara kristen är också en utmaning; dels kanske det inte uppskattas av alla i Din omgivning, dels uppskattas det med säkerhet inte av de krafter i världen som inte vill det goda och som kan försöka hindra Dig att gå vidare på den nya vägen. Det kan alltså ibland vara jobbigt att vara kristen - men det finns massor med hjälp att få! En prövning (eller flera) består i Guds bud, särskilt budet "Älska Din nästa såsom Dig själv" - detta är inte mycket lättare att följa för att man är kristen (men världen skulle nog se bättre ut om folk följde dessa bud - obs. att vi har fri vilja och Gud låter oss välja, liksom föräldrar ger sina barn ett visst svängrum).

Hur gör man: Det finns många vägar att gå, men ett sätt är att i stillhet be till Gud att få bli kristen, läsa ett evangelium (t. ex. Johannes´), be någon kristen Du känner i t. ex. Din hemförsamling att vägleda Dig (rekommenderas även för fortsättningen, om Du nu skulle bli kristen).

Testar Du detta - på allvar (man måste bita i äpplet för att känna hur det smakar…), lär Du förr eller senare bli klar över att det handlar om reella förhållanden i våra liv - samt bli klar över vad Julen verkligen handlar om: att Gud kom till världen som människa för att hjälpa oss - och fortfarande är här för att hjälpa oss ("Guds Rike är nära").
Återstår då för oss att ta emot hjälpen.

God Jul!
Önskar
En som har "testat" och blev nöjd

PS. Ge gärna texten vidare till någon Du känner som kan vara intresserad. DS.


Har du någon reseberättelse/upplevelse/berättelse du vill dela med dig av. Kontakta oss

| Startsidan | Sidans top | Berättelser | Presentationer | Frågor & Svar | Tipsas vid nyheter! | Bakåt en sida |
[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Klicka här för att varje fredag få ett mail med information om vad som tillkommit på bibelskolan under veckan som gått.bottom [an error occurred while processing this directive] _ads
©2003 Stiftelsen bibelskolan.com - www.bibelskolan.com - info@bibelskolan.com
Org. nr: 857209 - 5266 - Postgiro: 402 30 79 - 9 För stödgåvor till driften av vår sajt - Mer info här
Webmaster
Om coocies