Boktipset: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

Har Du läste böckerna om Narnia av C.S Lewis? Eller sett filmen?
Om inte så gör det!
Bengt Pleijel Bibelskolans nyfikenhetsguide

Berättelsen Om Narnia : De Sju Böckerna
Till det magiska landet Narnia - där en häxa har förklarat evig vinter och där det finns fler talande djur än människor och där strider utkämpas av kentaurer, jättar och fauner - kom en gång de fyra syskonen Pevensie. Med det goda lejonet Aslans hjälp lyckas de besegra den onda häxan, och det blir början till deras äventyr i Aslans förunderliga rike Narnia. Syskonen tillåts komma tillbaka till Narnia, och varje gång får de ett nytt uppdrag - var tid har sin ondska som hotar det goda landet. Ett verkligt praktverk i ordets allra bästa betydelse! Samtliga sju böcker som C.S. Lewis skrev om Narnia - det som han själv betraktade som sitt livs verk - finns samlade i denna volym.
Originalillustrationerna har färglagts av konstnären Pauline Baynes själv och följsamt inramats av veckra ornament. Köp den här


Utmärkt gebort bok till ungdomen, eller för kvällsläsning vid sängdax.

Herr Gud, det är Anna
Att Fynn hittade Anna eller att Anna hittade Fynn måste ses som en ovanligt lycklig slump - eller varför inte som ett ovanligt underbart påhitt av Herr Gud. Annas huvudsakliga sysselsättning i livet var att fungera som personlig vän och hjälpare åt Herr Gud.

Första boken om Anna har sålts i över 40 000 exemplar i Sverige!
"Jag blev nyfiken när jag läste boken, ville veta mer om Gud... Jag sörjde när boken var slut. Läs boken och lär!"
ID Tidning för idé och debatt
"Anna visar oss hur enkelt vårt förhållande till Gud kan vara. En riktig tankeställare på hur vi kan krångla till saker och ting, jag sträckläste boken och somnade med ett leende på läpparna"
Jack de Bruin webbmaster bibelskolan.com Köp den här


Bibeln från början till slut

av Watts, Murray
En fantasifullt illustrerad volym med mer än 200 texter från Bibeln, berättade för unga människor från åtta år och uppåt.
Köp den här


Bibeln för de minsta
Bibeln för de minsta ger den allra yngsta generationen en första chans att möta den bok som har och har haft så stor betydelse för vår kultur.
Köp den här


Resa till år 33
av Nilsson, Lisbeth
Genom den tolvårige Daniels ögon får vi möta Jesus och hans vänner och följa de dramatiska händelserna som leder fram till hans död och uppståndelse.
Köp den här


När allting var nytt
av De Lynam, Alicia Garcia
En spännande och enkel barnbok om hur det var när allting var nytt. Lite text och vackra fantasifulla bilder till. En garanterat ny teori på hur världen kom till.
Köp den här


Det tror vi på! Judendom, kristendom, islam, hinduism, buddhism, sikhism
av Brown, Alan/ Langley, Andrew
Barn beskriver sin tro och hur det är att leva med den. Det ställs grundläggande frågor som Vad är en religion?, om tidiga och primitiva religioner och heliga skrifter.
Köp den här


Barnens första Bibel

av Alexander, Pat
Mer än 60 bibelberättelser för barn 3-7 år. Spännande, dramatiska och roande, lätta att förstå.
Köp den här


Härliga jorden!
av Butterworth, Nick/Inkpen, Mick
Lyft på fliken, snurra på globen, öppna luckorna och titta i spegeln! Barnen och du kommer att ha roligt tillsammans medan ni upptäcker alla fantastiska varelser och växter.
Köp den här


Himlafixarna: tio berättelser om änglar i bibeln
av Hartman, Bob/ Braw, Anna
I tio spännande, humoristiska och fantasifulla berättelser från både Gamla och Nya testamentet får vi möta änglarna och de människor de får i uppdrag att hjälpa.
Köp den här


Barnens stora bönbok
av Sjöberg, Eva-Stina
Barnens stora bönbok är en bok för barn att växa med. Här finns texter, berättelser, finger-ramsor och böner för barn 0-10 år som passar att användas både hemma och i kyrkan.
Köp den här


Värstingarna i Bibeln
av Hartman, Bob
Vilka är Bibelns busar och hur skall det gå för dem?
Läs Bob Hartmans tolkning av ur Bibeln kända personligheter.
Köp den här

 


Sidans top | Boktips startsida | Åter till Bibelskolan | Fler barnboks tips[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.