Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Midsommardagen - Regnbågen glittrar av Guds kärlek

1 Mos 9:8-17

Finns det något vackrare än att stå ute och titta på regnbågen efter t.ex. ett kraftigt åskväder? Att se bågen från början till slut är en fin naturupplevelse. Regnbågen är faschinerande med alla sina färger och den visar oss på en stor, barmhärtig och kärleksfull Gud. Jag kommer ihåg när jag för många år sedan läste berättelsen om Noa och förstod att regnbågen hade Gud satt på himlen för att ge oss människor ett budskap. Ett hoppets budskap om att jorden aldrig mer skulle översvämmas av vatten: Aldrig mer skall det hända att alla varelser utplånas av flodens vatten, aldrig mer skall en flod ödelägga jorden. När jag som ung flicka läste om detta och förstod att regnbågen skulle påminna Gud om löftet, då blev jag fylld av glädje och tacksamhet för att jag inte längre behövde vara rädd.

När Noa fick detta budskap från Gud tror jag också han kunde lägga sin rädsla för nya översvämningar inför Herren. Noa och hans familj hade fått vara med om något ofattbart. Hela den verklighet som de levde i var borta. Alla deras vänner, släktingar, djur och favoritställen var borta. Och här fanns de nu på Araratbergen tillsammans med Gud. Ett nytt kapitel i människans historia skulle börja skrivas. Och det första Gud gör i denna nya situation var att ge människan ett löfte: Min båge ställer jag bland molnen. Den skall vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden.

Om du denna midsommar får se regnbågen så tacka Gud för hans löfte. Varje färg i bågen vill påminna om hans kärlek. Den glittrar av Guds nåd, barmhärtighet, helighet, förlåtelse, gemenskap... Genom regnbågen vill Gud ge oss ett hoppets budskap. Han vill tala om för dig och mig att vi inte behöver vara rädda. Vår jord är på väg att brytas sönder och vi kan känna bävan inför det. Översvämningar och katastrofer sker på många platser. Men en sådan översvämning som på Noas tid kommer aldrig mer att hända. Varför då? Jo, Gud bryter aldrig sitt löfte. Herren är trogen sitt ord. Regnbågen är hoppets båge och den glittrar av Guds kärlek till människan. Tacka honom för det.

Evalotta KjellbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg