Stiftelsen Bibelskolan.com
 

23 efter trefaldighet. Årg 3 - Gränslös förlåtelse. Är det möjligt?

Matt 6:9-15

Det finns en berättelse om två bröder vars vuxna liv gick åt olika håll. En utav bröderna blev domare och den andre hamnade i kriminalitet. En dag hände det oundvikliga. Bröderna träffades i en rättsal. Den ene som domare och den andre som anklagad. Rättegången slutade med att domaren utdömde en mycket hög bötessumma som den anklagade brodern aldrig skulle kunna betala. När domen var fastställd gick domaren ner och skrev ut en check på hela beloppet och gav till sin bror att betala med. Därmed gick brodern ut ur rättsalen som en fri man.

Finns det en gränslös förlåtelse? Är detta bara en solskenshistoria eller finns det någon sanning i den? Jag tror att många människor längtar efter förlåtelse och upprättelse. I bönen 'Fader Vår' ber vi att Gud ska bli stor på vår jord och att vi själva ska få det vi behöver för varje dag. Vi ber att Gud ska förlåta oss våra skulder och att vi ska förlåta andra som på olika sätt har gjort oss illa. Många människor längtar efter en domare som är lika generös mot oss, som domaren i berättelsen. Den glädjande nyheten är att det finns en sådan domare. Det finns någon som förlåter dig och mig utan förbehåll. Han förlåter oss, även om vi skulle göra samma misstag om och om igen. Det finns en gränslös förlåtelse hos Gud. När vi ber denna strof i 'Fader vår' så handlar Gud.

När Jesus dog på korset då betalade han priset inför domaren. Han skrev ut checken över ditt liv med sitt eget blod och gav den som en lösesumma inför Gud. När vi vänder oss till Jesus och ber om förlåtelse för det som är galet i våra liv, då möts vi av en domare som redan har betalt vårt pris. Går vi i Jesu namn behöver vi aldrig vara rädda för att möta Gud, eftersom vi redan på förhand har blivit frikända. Det finns en gränslös förlåtelse och den kommer från Gud. Vi kan aldrig ge varandra en fullkomlig förlåtelse eftersom vi är ofullkomliga människor. Men Gud kan, genom Jesus Kristus, ge oss förlåtelse som sträcker sig tillbaka ända till början av ditt liv. Så stor och gränslös är Guds förlåtelse. Vill du ta emot den i ditt liv?Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg