Stiftelsen Bibelskolan.com
 

 

 

Dopets kraftledning

 

Vid Jordan invigdes Jesus till sin frälsargärning. Himmelen proklamerar hans uppdrag. Den helige Ande utrustar honom med kraft. Från Jordan går Jesus vidare uppfylld av helig Ande (Läs Luk 3:21-22, 4:1). På vägen från Jordan går Jesus in i närkamp mot djävulen. Han kämpar mot allt det som vill förvränga och förstöra Guds mening med livet. Han vrider rätt det som gått snett.

När du läser om hur Jesus stannade till hos sjuka, slitna, trötta människor, och också hos dem som var stöddiga och självgoda, försök då upptäcka hur du finns med där någonstans i dessa skildringar.

Jesus tar med oss upp mot Golgota. Vi är med där. Varje människoöde i alla tider tiderna igenom var med där. Han är det offer som sonar våra synder och inte bara våra utan hela världens (1 Joh 2:2).

Från Golgota går det sedan en frälsningens kraftledning ut över världen, en ström av värme, liv och ljus. Denna kraftledning når dig i ditt dop.

Det hände något i ditt dop. Du kopplades in på kraftnätet från Golgota. Allt det som hände där, blev ditt i dopet. Det är viktigt att du vet detta: Du är inkopplad på Golgotanätet.

När ett hus byggs, kopplar man in det på det elektriska kraft­nätet och på det kommunala vattenledningssystemet. När du sedan trycker på strömbrytaren kommer ljus, värme och kraft. När du vrider på kranen rinner rent, friskt vatten fram. 

Men bryr du dig sedan inte om elknapp och vattenkran blir det både mörkt och smutsigt för dig. Egentligen mycket självklart, eller hur?

Är du inkopplad på Golgotanätet måste du sedan koppla på. Ljus, värme och kraft och strömmar av levande vatten (Joh 7:37­39) bara väntar på dig. Allt vad Jesus har att ge, får vi i dopet. Hans frälsning, hans rättfärdighet, hans kraft. Men du måste säga JA till det. Ta emot det. Ge ditt gensvar. Du gör det genom att leta rätt på strömbrytarna och använda dem.

Bibeln, som ger dig ljusord in i ditt mörker (Psalt 119:130).

Bordet, altarets bord, som hjälper dig att ta emot värmen och kraften från korset: Kristi kropp för dig utgiven! Kristi blod för dig utgjutet!

Bönen, som hjälper dig att leva i varm, personlig ljus­gemenskap med Jesus, din frälsare och Herre.

Bikten, själavården, som hjälper dig till helande när dina synder fått det att gå sönder för dig, så att ljuset och kraften inte når fram.

 

bibelskolan_img

 

Till eftertanke            

Varför är det ofta så mörkt och kallt och dött och tråkigt
      i världen?
      och omkring mig?


Lyssna inåt

En gång var ni mörker; men i Herren har ni nu blivit ljus. Lev som ljusets barn ...(Ef 5:8-9).  


Bed

Kristus, du är världens ljus ...
Kristus, du är världens fred ...
Kristus, du är världens liv ...
Kristus, jag prisar dig!

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg