Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Alla Helgons dag - Klädsel: korrekt

'Klädsel: korrekt', stod det längst ner på inbjudningskortet till det stora bröllopet. Tänk, att han hade blivit bjuden på ett kungligt bröllop! Han hade enligt tidens sed fått en vacker fotsid bröllopsdräkt tillsammans med inbjudan. Den var skinande vit, så vit att det nästan stack i ögonen. Han vågade knappt röra vid den innan han hade tvättat händerna två gånger och ändå var han rädd att det skulle bli fläckar på den. Skulle han våga ha den på sig? Kanske borde han välja sina egna finkläder, så att han inte utmärkte sig för mycket.

'Vilken underbar dräkt!', utbrast en annan bröllopsgäst, när hon fick samma inbjudan. Vilken härlig fest det skulle bli! Hon längtade efter att dagen skulle komma och skyndade sig att prova dräkten. Den satt som gjuten på henne. Hon vände och vred sig framför spegeln. Den var helt perfekt.

Bröllopssalen var fylld av gäster. Det var omöjligt att ens uppskatta hur många där var! I salens centrum fanns en tron av guld och på den satt brudgummen, konungen. Hans kläder var strålande vita. Hon hade i hela sitt liv aldrig sett något så vackert. Och hans ansikte! Hon skulle aldrig glömma det ansiktet! Hans ögon utstrålade kärlek och godhet när han såg på bruden!

Han smet in genom dörren, klädd i en svart frack. När han kommit in insåg han med ens att han gjort sitt livs misstag. Alla var klädda i de fantastiska bröllopsdräkterna. Han kände sig totalt bortkommen. Han såg också brudgummen på tronen, men allt det vita stack i hans ögon, så att han måste blunda. Han kände en hand på sin axel. När han såg upp mötte han brudgummens ögon.

- Min vän, hur kan du vara här utan att ha bröllopskläder på dig?

Han skämdes och visste inte vad han skulle svara. Han blev inte förvånad när en vakt bryskt och bestämt förde ut honom ur festsalen och stängde dörren.

Brudgummen såg in i brudens ögon. Då visste hon att hon var bruden! Hon var inte en gäst på bröllopet, nej hon var själva bruden. Det märkliga var att alla andra också visste att de var bruden! Alla tillsammans, män och kvinnor, var festens huvudpersoner, var bruden. Bröllopsdräkten, dopdräkten, var 'inträdesbiljetten'.

För bröllopssalen är himmelriket och där är Guds barn samlade inför Guds tron. Nu är alla sorger slut och Gud själv torkar alla tårar från deras ögon.

Matteus evangelium 22:2-14
Uppenbarelseboken 7:9-17

Lars FröjmarkVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg