Stiftelsen Bibelskolan.com
 

 

 

Våga vara den du i Kristus är

 

Det är tydligen detta som är så viktigt. Vi är ju döpta in i Kristus. Det är där, i Kristus, livets mening finns. Inne i detta kraftfält möter vi Jesus som vår Frälsare, som på korset dött och uppstått för våra synders skull och som är den ende som klarar av soporna från våra gårdagar.

Vi möter Jesus också som vår Herre, som sitter på tronen. Där talar han in ord av ande och liv i oss (Joh 6:63). Jag lär mig lyssna inåt. Från tronen kommer strömmar av levande vatten (Joh 7:37-­39, Joh Upp 22:1). Jesus säger: Det vatten jag ger blir en källa i honom, med ett flöde som ger evigt liv (Joh 4:14). Jag får ett hopp som flödar över i den helige Andes kraft (Rom 15:13, Giertz). Jesus, min Herre, hjälper mig in i mina morgondagar.

Vår plats är mellan korset och tronen. Där hittar jag vem jag är och "vågar vara den jag i Kristus är".
"Redan är du den du en gång skall bli: dömd och benådad, död och uppstånden, älskad och ett med honom som gjort dig fri"( Sv Ps 87:4, jfr v 1).

När jag lever i detta kraftfält mellan korset och tronen flyttar kraftfältet in i mig. Det blir regimskifte inombords. Jag regeras inte längre av mitt stora stackars, lilla, duktiga, ömtåliga JAG. Jag har dött bort från den tyrannen. Jag har blivit korsfäst med Kristus, men jag lever, fast inte längre jag själv, det är Kristus som lever i mig (Gal 2:19-20). Jesus på tronen inne i mig!

Där i Kristus får jag börja leva i ett nytt liv (Rom 6:4).Våra tankar, ögon, händer, fötter, mun, alltsammans blir engagerat i detta nya liv. Så skall också ni se på er själva: 1 Kristus Jesus är ni döda för synden men lever för Gud (Rom 6:11).

Vad har du för syn på dig själv? En bedrövlig, egotrippad, fåfäng, vacker, ful, hopplös, trevlig, dum, klipsk människa?

Vem har gett dig den synen? Människor omkring oss har ofta klistrat alla dessa etiketter på oss. Vi tror att vi är sådana. Det blir aldrig något riktigt med mig. Ingenting att göra åt. Går du på den lögnen?

När Jesus kallar oss in i sin gemenskap och sitt kraftfält får vi lämna det gamla livet bakom oss. Där får vi veta vad vi är i honom. Och jag får en ny syn på mig själv. I Kristus har jag dött bort från det gamla livet och den gamla fångenskapen och andra människors omdömen. Och nu lever jag för Gud. I ett nytt liv. Och ett rikt liv. Ett spännande liv. Jag lever omsluten av Jesus, förlåten och älskad och får se mig själv som ett kungbarn.

 

bibelskolan_img
 

 

Till eftertanke

Hur ser du på dig själv?
Vad händer i kraftfältet med din självbild?


Lyssna inåt

Är ni döpta in i Kristus, har ni också iklätt er Kristus (Gal 3:27).

 

Bed

Tack Jesus att du omsluter mig på alla sidor.
Du är bakom mig och tar hand om mina gårdagar.
Du är framför mig och tar hand om mina morgondagar.
Du är vid min sida som min bäste vän,
Du är under mig och bär mig när jag sjunker ihop och tycker allt är jobbigt.
Du är över mig med himmelrika resurser.
Du är i mig med din kärlek.

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg