Stiftelsen Bibelskolan.com
 

 

 

Strömmar av levande vatten

 

Jesus sjunger sången om vatten och Ande.
På högtidens sista och största dag ställde sig Jesus och ropade: "Är någon törstig, så kom till mig och drick. Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger (Joh 7:37 f ).

Det är lövhyddohögtid i Jerusalem. Det är en stor och glad högtid. Man tänker tillbaka på de stora händelserna i Gamla Testamentets ökenvandring. Mose slog på klippan så att vatten sprang fram. Gud gick före dem, i eldstoden om natten och i molnstoden om dagen. Man fick manna från himlen.

På lövhyddohögtiden hade man vattenösningsceremonier och fackeltåg och man byggde lövhyddor och bodde i dem. Man dansade och sjöng.

Men på sista dagen såg man inte längre tillbaka på det som hänt. Man såg fram emot det som skulle hända då Messias kom. Då skulle allt det som skedde under ökenvandringen upprepas, fast på ett mycket underbarare sätt. Och på sista dagen ställer sig Jesus och ropar på tempelområdet. Han ropar så högt att också du som nu läser detta kan höra hans röst: Är någon törstig?

Är du törstig?
Känner du att du traskat länge nog i öknen och tuggat öken­sand? Och ropar efter friskhet, liv, ny glädje. Längtar efter ett kristenliv, som är fyllt av levande liv.

Jesus har receptet. Kom till mig och drick, säger han. Nej, han säger det inte, han ropar. Han vill att du verkligen skall hitta detta. Men han tvingar dig inte in i det. Han vill att du själv skall ta emot det och öppna dig för det.

Det är tre villkor förbundna med att detta skall bli ditt:
1.  Att du är törstig och längtar efter det och sträcker dig mot det.
2.  Att du kommer till Jesus. Får närkontakt med honom.
3.  Att du dricker. Det Jesus ger måste komma in i dig.

Detta sade han om Anden, som de som trodde på honom skulle få. Ty ännu hade Anden inte kommit, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad (Joh 7:39).

När Jesus blir förherrligad, blir Herre, blir den som sitter på tronen i våra liv, då kommer strömmar av levande vatten, detta överflödande liv från Jesus, in i våra liv. Vatten rinner alltid uppifrån och ner. När du ställer dig där nedanför tronen och bekänner Jesus som din Herre, då kommer detta liv in i dig. När Anden kommer över oss blir det liv och kraft, vårbäckar av glädje och lekfullhet, strömmar av levande vatten.

De första kristna hittade detta. Mitt i svåra förföljelser som de fick vara med om, kom detta till dem: Och lärjungarna uppfylldes alltmer av glädje och helig Ande (Apg 13:50-52).

Den helige Andes liv är tydligen något man kan mogna in i och växa i.

 

bibelskolan_img
 

 

Till eftertanke            

Har du vattnat det Livets frö som lades ned i dig i dopet? Vattna det med bön!


Lyssna inåt                 

Så säger Herren: Jag skall utgjuta vatten över de törstiga och strömmar över det torra.
Jag skall utgjuta min Ande över dina barn
...
(Jes 44:3).


Bed                            

Helige Ande, tack för att din källa har vatten tillfyllest ....

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg