Stiftelsen Bibelskolan.com
 

 

 

Tre dopgåvor

 

Det är lätt att tappa sugen. Världen är full av tappade sugar! Man ger upp. Rakt in bland Guds folk smyger sig denna mod­fälldhet och detta missmod. Man arbetar och strävar och gör så mycket och ändå blir det så lite resultat. Sällan får man respons. Allt ser så kristligt ut men man saknar kraften. Det rullar på i gamla hjulspår. I 2 Tim 3:5 talas det om dem som bär fromheten som en mask men inte vill veta av dess kraft. Allting sitter utanpå.

Det man ska veta när man blir modlös är att man inte fått det ifrån Gud. Gud har inte gett oss modlöshetens ande (2 Tim 1:7). Modlöshetens ande kommer inte från Gud. Men vad gör man när modlösheten flyger in i en? Man går med den dit där Gud uppenbarar sitt hjärta för oss. Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare (Rom 5:8). Alltså: Innan vi hunnit att ta oss i kragen och fått beröm av tomten och blivit lite snällare, går vi till korset och för ett samtal med Jesus om vår modlöshet och uppgivenhet. Vi bekänner som en synd att vi släppt in modlöshet, självömkan och besvikelse. Det är vårt ansvar. Om vi inte lär oss att lägga ned sådant vid korset så tar de makt över oss. Alltså: först tömma ut vid korset och sedan fylla på vid tronen. Vi är döpta till att leva så. Tre dopgåvor har Gud redan gett oss: kraftens, kärlekens och självbesinningens ande (2 Tim 1:7)

1. Kraftens ande.
I vår svaghet lägger Gud sin kraft. I svagheten blir kraften störst, säger Paulus av egen erfarenhet. Vi får kraft, inte bara en gång utan gång på gång. Vi går från kraft till kraft. De som väntar efter Herren hämtar ny kraft (Jes 40:31). Hemligheten med att hitta denna kraft är att bli stilla inför Herren. Lära sig titta uppåt: Ni skall få kraft när den helige Ande kommer över er (Apg 1:8).

2.  Kärlekens ande.
Paulus säger att vi inte fått en ande som gör oss till slavar. Vi behöver inte som slaven leva i fruktan. Den helige Ande hjälper oss att se att vi är Guds barn. Vi får ropa: Abba! Far! Vi hittar kärleksförhållandet till Far. Läs om detta i Rom 8.

Vår egen kärlek räcker inte så långt. Vi behöver ständigt fyllas på. Kärlekens Ande utgjuter kärleken i våra hjärtan. Den blir drivkraften i våra liv.

3.  Självbesinningens ande.
Gud vill med sin Ande hjälpa oss att få ett sunt omdöme, inte drivas omkring av alla våra begär och vår hagalenskap. Vi får stanna till, besinna oss, se vad vi har, våga vara nöjda. Vi slipper vara avundsjuka och missbelåtna. Grundtryggheten ligger inte längre i våra prestationer och vår duktighet. Guds Ande ger en djupglädje i våra liv, som inte beror på vad vi har gjort eller varit duktiga på, utan på vad Gud har gjort för oss genom Jesus och den helige Ande. Detta är dopets glädje.

 

bibelskolan_img
 

 

Till eftertanke          

Tre dopgåvor! Det är kanske viktigt att öppna dessa presenter och ta emot dem.


Lyssna inåt               

Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens,
kärlekens och självbesinningens ande

(2 Tim 1:7).


Bed

Helige Ande, var med mig när jag nu öppnar dessa tre doppresenter.
Hjälp mig att ta emot dem, leva av dem och fyllas av den glädje som de ger.

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg