Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Pingstdagen Årg 1 - Finns det någon som kan hjälpa mig?

Joh 14:25-29

Jag vet inte om du har ropat denna fråga någon gång. Kanske har du suttit fast i ett missbruk eller har ett brustet äktenskap bakom dig och då ropat: Finns det någon som kan hjälpa mig? Jag tror att vi alla hamnar i situationer där detta rop kommer från våra liv. Ibland är livet rent ut sagt ett helvete och vi kan undra om det inte finns någon som kan hjälpa oss. När vi krasch landar i våra liv, kan den otäcka tanken dyka upp att vi är helt utlämnade åt oss själv. Att ingen finns i hela universum som kan höra vårt rop på hjälp.

Till dig som ropar vill jag säga: det finns någon som hör och ser dig i ditt liv. Gud har i sin stora barmhärtighet gett oss sin helige Ande till tröst och hjälp i livets olika situationer. Jesus säger i pingstdagens evangelium så här: Detta har jag sagt er medan jag är kvar hos er. Men Hjälparen, den helige Ande som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt som jag har sagt er. Om vi vill så får vi ta emot Guds gode helige Ande och han lyssnar när vi ropar på hjälp. Han hör oss när vi gråter och han leder oss när vi gått vilse.

Vi är inte utlämnade åt oss själva. När Jesus lämnade jorden och återvände till Fadern i himlen, gav han oss sin helige Ande till hjälp och stöd i våra liv. Det finns alltid någon som lyssnar när vi ropar. Den stora frågan till och mig handlar om vår hörsel. Hör vi när Gud genom sin Ande svarar oss? Hör vi hans viskningar i våra liv om möjligheten till förändring? Jesus säger dessa uppmuntrande ord till sina lärjungar: Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Känn ingen oro och tappa inte modet. Dessa ord kan låta som ett hån när livet är i en djup svacka, men den helige Ande vill hos dig och mig göra dessa ord levande. Dem är sanna ord från Jesus Kristus. Det behöver vi aldrig tvivla på men det är genom den helige Ande som vi kan förstå att dem också gäller våra liv.

Om du just nu är inne i en svår period i ditt liv och ropar: Finns det någon som kan hjälpa mig? Ska du komma ihåg att Hjälparen, den helige Ande alltid hör våra rop. Han vill leda dig så att din omständigheter kan förändras. Du är inte ensam i universum. Kom ihåg att det finns någon som lyssnar och hör ditt rop på hjälp. Den stora frågan är om vi hör hans svar.

Evalotta KjellbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg