Stiftelsen Bibelskolan.com
 

19 e Tref - Änkans skärv

 Vilken troshjälte änkan var! Hon gav allt hon ägde av kärlek till Herren. Men vad gick hon bort till efter det? Svältdöden? Bibeln berättar inte det – eller gör den inte? Jesus lovar ju att den som söker Guds rike och hans rättfärdighet först, skall få allt det andra också. Vågar vi tro det?

 

 Det finns saker som aldrig kommer att hända med oss förrän vi gör som Jesus säger. Det räcker inte med att tron sitter i huvudet, eller ens i hjärtat. Den måste sitta i händer, fötter, tunga och plånbok för att vi skall få erfara trons kraft själva. Livet med Jesus är inte något man kan läsa sig till – det kan bara levas. Upplever du din tro som kraftlös? Samma kraft som uppväckte Jesus från de döda är verksam i dig, säger aposteln. Vad kan stå i vägen för den kraften? Inte dödsriket, inte djävulen själv, inte synden, inte krafter i höjden eller djupet – bara du. Det enda som kan stå i vägen för Guds plan med dig är din otro.

Låt oss slå fast en gång för alla att frälsningen är oberoende av våra gärningar – den är helt och hållet beroende av Jesu gärning på korset. Men tron som tar emot frälsningen är mer än ett försanthållande av att Jesus är Sanningen. Tron är också tilliten till att Jesus är så Sann att det håller att gå på Jesu befallning, att det håller att lyda, handla och göra som Jesus säger – även om det verkar vara det mest dåraktiga man kan göra. Sätt dig därför med Bibeln i hand och lyssna in vad Herren uppmanar dig till. Gör sen som Han säger.

 Du kommer visserligen inte att uppmanas till att bygga en ark, men du uppmanas bygga bra relationer. Kanske uppmanas du inte ge bort allt du äger, men du uppmanas dela med dig frikostigt. Kanske uppmanas du att lämna hus och hem, kanske inte - men du uppmanas åtminstone vara gästfri. Du uppmanas definitivt inte att ge ditt liv för att mänskligheten skall bli försonad med Gud, men du uppmanas att älska dina ovänner, köpa blommor och choklad till dem och bjuda ut dem på bio på fredag kväll…

 Vad kommer att hända? Det får du inte reda på förrän du börjar gå. Välkommen in i trons kraftfält, tillsammans med änkor, apostlar och alla andra helt ovanliga helgon!Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg