Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Domsöndagen. Årg 1 - Guds dybara löften

2 Pet 3:8-13

Det finns ingen söndag som väcker så mycket tankar som domsöndagen. Det finns dem som vägrar gå i kyrkan denna dag och andra går dit med en mycket stor glädje. Hur kan det var så olika? Vad är det som gör att ordet 'dom' väcker olika känslor? Det har att göra med vår relation till Jesus. Är han min Herren är domen ingenting som behöver skrämma mig men har jag inte klart med Jesus i mitt liv - då kan det upplevas mycket obehagligt med domsöndagens tema.

Vi behöver bli påminda om vad domen handlar om. När Petrus skriver sitt andra brev talar han om Herrens dag. Det är dagen då Jesus ska komma tillbaka till jorden som 'Lejonet av Juda'. Det står att den dagen dröjer, för Gud vill att så många som möjligt ska få tid att omvända sig. Tänk vilken god Gud vi har som låter tiden gå, för att om möjligt nå ännu fler med det härligt befriande budskapet om Jesus Kristus. Samtidig ska vi vara medvetna om att för Herren är tusen år som en dag och en dag som tusen år. Det Petrus varnar oss för är den andliga sömnen inför Jesu återkomst. Herrens dag kommer som en tjuv d.v.s. det blir plötsligt och lite oväntat men vilken glädje dag. Då ska vi få möta honom som älskar oss vanvettigt.

Domen handlar i första hand om att vi ska få se alla Guds löften uppfyllda och få möta honom som är livets Herre. Domen är inget skräckinjagande utan något glädjefyllt, för efter domen kommer en ny himmel och en ny jord att skapas. På denna rentvättade plats ska vi få vara tillsammans med Jesus i evigheters evighet. Inga tårar, ingen smärta, ingen ensamhet, inget svek, inga slag utan alla ska få leva i fullständig harmoni. Det är detta som domen handlar om. Att vi ska få se alla Guds löften uppfyllda i Jesus Kristus.

Vill du vara med och uppleva domen som en glädjedag, ska du redan här i livet lära känna Jesus Kristus. Det är om honom alltihopa handlar och han längtar efter att få välkomna dig in i hans rike. Vill du ge honom ditt ja? 

 Evalotta KjellbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg