Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Fastlagssöndagen Årg 2 - Kärleken väg - en väg av smärta

Ester 4:12-17, Joh 12:20-33

Alla vill vi möta kärleken och uppleva bultande hjärtan, glädjens blick, väntans berusning och vetskapen om att vara älskad. Kärleken kan vara hänförande men det finns också en smärta i att älska en annan person. Kärlek är berusning men även lidande. Det vet alla som någon gång har varit förälskad, att kärleken är förenad med svårigheter. Idag möter vi drottning Ester och hennes modiga handling. Det judiska folket är prisgivet åt döden och den ende som kan ändra på utgången är judinnan Ester. Hon vill först inte men sedan säger hennes fosterfar de mycket tänkvärda orden: ”Kanske var det för denna stund du blev drottning?” Detta fick Ester att våga livet i sin kärlek för sitt folk. Hon går in till kungen, med risken för sitt liv, och ber om nåd för det judiska folket. Gud är med henne och folket blir skonat. Hon fick verkligen uppleva att kärleken också har ett pris att betala.

Ibland kan vi undra vad det ska blir av våra liv. Det blev inte som vi hade tänkt det. Livet var svårare än beräknat. Men kanske är det med ditt och mitt liv, som med drottning Ester. Vi finna på jorden för ”just denna stund”.  Det är spännande att tänka sig att Gud har lagt en kallelse över våra liv. Att han har utvalt oss för ett speciellt uppdrag och det kan vara förenat med mycket smärta. Att vandra tillsammans med Jesus är härligt, fantastiskt och oerhört svårt, ja rentav en väg i lidande. I evangelietexten läser vi om hur Jesus våndas över den vandring som han hade framför sig. Det var kärlekens väg som gick genom korset ”Min väg är fylld av oro”, säger han. Kärleken har alltid ett pris men det var ”för denna stund” som Jesus hade kommit. Hans kallelse var att gå offrets väg och öppna dörren till evigheten för dig och mig.

Har du mött kärleken i Jesus Kristus? Har du det då vet du att ibland är det en väg av lidande. Varför är det så? Kärleken har alltid ett pris att betala men den som är beredd att gå tillsammans med Gud, kan få uppleva djup tillfredställelse mitt i livet. Det kan vara så att du är på den plats Herren har tänkt. Just för denna tid är du utvalt att utföra hans kärleksgärning här på jorden. Vi behöver många ”Drottning Ester” och frågan är om du vill vara en sådan person? Herren kallar: vill du gå en väg som är beströdd med både rosor och törnen tillsammans med mig?Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg