Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Apostladagen - Ett möte med den helige leder till radikal omvändele

Jesaja 6:1-8

Har du mött den helige någon gång? Har du det då kan du identifiera dig med den upplevelsen som Jesaja hade. Troligtvis har ingen utav oss upplevt Herren Sebaot på det dramatiska sättet som profeten fick göra, men våra ben har också darrat om vi har fått nåden att stå inför Guds ansikte. Det är en märklig berättelse vi läser om den här apostladagen. Vi kan känna oss både skrämda och fundersamma över den beskrivning vi får av Gud. Vem är Gud egentligen?

Det är en mycket viktig fråga att fundera över. Idag finns det en tendens att beskriva Gud som en gullig kärleksfarbror, som enbart säger ja och amen till allt vad vi vill. Vi har skapat oss en gud som tillfredställer våra egna begär men den guden har mycket lite gemensamt med Honom som Jesaja fick möta. Herren Sebaot som finns i verkligheten har all makt, all styrka och han råder över liv och död samt älskar människan över allt annat.  Det var Honom som Jeaja fick möta. Han som är helig, helig, helig!

Att stå inför Honom, som Jeaja försöker beskriva med sina futtiga ord, är en omvälvande upplevelse. Livet blir aldrig mer sig likt. Vi kan ha många tankar och åsikter om vem Gud är men när vi står inför Honom faller alla våra egna idéer. Han är så ofattbart mycket större och mäktigare än vi någonsin kan förstå. Ett möte med Honom förändrar livet för all framtid. Längtar du efter ett sådant möte?

Det enda sättet att möta Herren Sebaot idag, är genom hans son Jesus Kristus. Om du längtar efter ett möte som förändrar ditt liv på djupet, ska du söka dig närmare Jesus. Tala med honom, be honom komma dig till mötes men var beredd på en total kursändring i ditt liv. Att tillhöra Herren är ingen lek utan blodigaste allvar. Den som har stått inför Guds ansikte, vet att man leker inte med Honom. Det är underbart att få uppleva sig djupt och innerligt älskad av Gud men samtidigt är det skrämmande. Herren Sebaot är något helt annat än dig och mig. Har du mött Honom och sagt med Jesaja ord: Sänd mig?

Evalotta KjellbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg