Stiftelsen Bibelskolan.com
 

8 e Tref - Kvar hos Gud?

Ett ord har oroat i flera år nu. Jesusordet i Luk 18:8: ”Men Människosonen (Jesus), skall han finna tro här på jorden när han kommer”.

 

Många med mig tror att Gud har gjort sig känd genom sitt ord, att han visar oss sanningen och vill föra oss in i ett liv som är välsignat och som för fram till målet, himmelen. Men även med den tron och förutsättningen klar kan det vara svårt att hålla sig kvar som kristen idag. Mediebruset är t ex ingen lätt motståndare…

 

Hur kan man då bli kvar hos Gud? Låt oss lyssna till vad Salomo, aposteln Paulus och Jesus själv ger för råd på söndag.

 

”Håll fast vid mina ord och bevara mina bud inom dig”

 

I alla tider har man sagt om bibelordet: omodernt, passé. Genom alla tider har detta ord överlevt tidens tankar.  Så våga lita på det ordet, och hålla dig kvar vid det. Läs det, hör det, låt det sjunka ned i dig, så att det blir ett med dig. Bevara ordet och ordet kommer att bevara dig.

 

”Ingen kan lägga en annan grund än den som redan finns: Jesus Kristus”

 

”Kristen tro” hör ihop med Kristus. Man har förstått att han är unik: Gud som kommit till oss, berättat  om sådan vi aldrig kunnat ta oss fram till själva. I sin död försonade han våra synder som skilde oss från Gud. I sin uppståndelse bevisade han att döden inte längre behöver få sista ordet. Han har yttersta makten, och den som tror på honom har löftet om att få leva, även om han dör. Därför är det både rimligt och säkrast ha sitt fokus på honom, och låta honom vara bas för vår tro.

 

”Den som hör mina ord och handlar efter dem är lik en man som byggde sitt hus på en berggrund”.

 

Tron på Gud handlar inte bara om tankar i huvudet. Lika lite som man har nytta av en bil bara genom att läsa instruktionsboken.  Man får börja köra, och öva sig i bilkörningen. På samma sätt får man lära känna trons kraft i samma mån som man försöker praktisera det man hör. Ofta misslyckas vi, men det finns förlåtelse! Gång på gång försöker vi på nytt.  Och för varje gång ställs vi stadigare på den grund som tillvarons slagregn aldrig skall kunna rasera!

 

Så på Jesus fråga om han  skall finna tro på jorden när han kommer, blir söndagens svar: håll fast vid ordet, ha Jesus som bas och öva dig i att praktisera livet med honom.

 

Åke Reinholdsson, VarbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg