Stiftelsen Bibelskolan.com
 

21 e Tref - Sackaios

Av alla invånare i Jeriko så var det just Sackaios som Jesus besökte. Behövde inte de andra Jesus besök, var det bara Sackaios som var i behov av detta, kan man då undra.

Nej, men kanske det bara var han som insåg att han var i behov av detta. Jesus besöker dem som behöver honom, inte för att det skulle finnas någon som inte behöver honom, men alla har ännu inte förstått detta. Jesus besöker dem som är redo för hans besök. Han väntar hellre tills tiden är mogen än att ha skulle komma för tidigt.

För Sackaios var tiden mogen. Han hade en inre längtan efter något mer än bara pengar. För rik var han ju, han led ingen materiell brist. Dessutom så hade han nog inte varit helt hederlig när han krävt människor på tull. Han ville inte leva som han gjorde, men han visste bara inte hur han skulle ta sig ur detta.

Det är det första steget för en människas väg till Gud. Insikt om att man inte lever det liv man borde göra. Att man vågar inse och bejaka sin längtan efter ett helt och äkta liv. Men också att man behöver hjälp utifrån för att komma tillrätta med detta.

Sackaios anade och hoppades att Jesus skulle motsvara hans längtan. Vad hade han för garanti? Egentligen ingen. Han hade hört samma rykte som alla andra, och han hoppades.Man kan ana en viss desperation när han klättrade upp i trädet. En vuxen man som klättrade i träd skulle förmodligen dra folks löje till sig. Men för Sackaios del betydde det inget längre. Hans längtan efter att få se en skymt av Jesus var för stark för att han skulle bry sig om vad andra människor tänkte om honom.Han hade inte väntat sig att få tala med Jesus, att få gå fram och fråga vad som var meningen med livet och lyssna till några visa ord, utan han ville bara se honom. Hur stor måste inte överraskningen ha blivit då när Jesus gick fram och förklarade sin önskan att besöka honom. Bland alla fromma och förnäma människor var det till Sackaios hem han ville. Han som var kanske en av de mest föraktade och hatade i staden. Av alla invånare i Jeriko så blev det Sackaios som Jesus besökte eftersom han längtade mest. Eftersom han hade störst behov av honom. Idag vill Jesus besöka dig. Längtar du efter hans besök, har du samma insikt som Sackaios hade? Låt oss öppna oss för honom, öppna vår hjärtas dörr och ta emot honom

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg