Stiftelsen Bibelskolan.com
 

4 advent. Årg 3 - Hör du budbärarens steg?

Jesaja 52:7-10

När jag var barn längtade jag efter julafton och det som då skulle hända. När mörkret sänkte sig över vårt hus började mitt hjärta att bulta. Jag visste att en speciell gäst skulle komma och jag längtade efter att höra hans fötter. Jag tittade ut genom fönstret, sprang till ytterdörren och kikade ut medan fjärilarna fladdrade i magen. Tänk om jag inte varit tillräckligt snäll och därför kommer han inte? Men när jag hörde hans fötter och lyssnade på dörren, då jublade mitt barnahjärta, för jag visste att nu kommer äntligen tomten. Denna sagofigur var djupt efterlängtad och budskapet om att han var nära fyllde mig med både bävan och glädje.

' Härligt är att höra budbärarens steg när han kommer över bergen', skriver Jesaja till det judiska folket som vid denna tidpunkt var hårt drabbat. Vilka nyheter var det då som budbäraren kom med coh som var härliga att höra? Jo, Gud hade inte övergivit Jerusalem. Han höll fortfarande sin hand över Sion. Folket trodde att Gud hade övergivit dem, eftersom de tillbad andra gudar istället för honom. De tänkte att han lämnat dem för alltid. Men mitt i eras bedrövelse får de höra: 'Herren tröstar sitt folk och friköper Jerusalem'. Vilka tröstefulla ord till ett folk som trott sig var övergivet av Herren.

En budbärare kan komma med glädjebud men också med sorgebeskrd. När jag som barn väntade på tomten, var hans steg ett glädjebud för mig. När väktarna fick höra budbärarens ord om att Gud inte övergivit Jerusalem, var han steg ett glädjebud för folket. Har du lyssnat till någon budbärares steg när han eller hon under julen har talat om den stora glädjen. Vilken glädje? Jo, den glädjen som barnet i Elisabeths mage upplevde. Glädjen över at få möta konungen. Att lyssna till budbärarens steg och ta emot budskapet gör att vi gfår glädjefnatt. Tänka at han som ännu är 'Din Gud och konung' vill möta med dig ochmig. Idag väntar jag inte längre på tomten men mitt hjärta söker han som är vägen, sanning och livet. Jag älskar at lyssna till budbärare som berättar för mig om honom. Det fyller mitt hjära md hopp.

Har du hört budbärarens steg? Har han eller hon fått berätta om Jesus som kommer med sin nåd, kärlek, förlåtelse och upprättelse till våra liv. Vi får lyssna till budbäraen men vi får också vara budbärare. Kanske är det så att du denna jul ska vara en budbärare, som kommer med ett glädjebud till någon som behöver tröst och hopp. Jesus Kristus är den ende som kan förmedla tröst till alla de som tror att Gud har övergivit dem och de är många i vårt land.

Har du lyssnat till någon budbärares steg när han eller hon under julen har talar om den stora glädjen. Vilken glädje? Jo, den glädjen som barnet i Elisabeths mage upplevde. Glädjen över att få möta konungen. Att lyssna till budbärarens steg och ta emot budskapet gör att vi får glädjefnatt. Tänk att han som ännu är 'Din Gud och konung' vill möta med dig och mig. Idag väntar jag inte längre på tomten men mitt hjära söker han som är vägen, sanning och livet. Jag älskar att lyssna till budbärare som berättar för mig om honom. Det fyllter mitt hjärta med hopp.


Har du hört budbärarens steg? Har han eller hon fått berätta om Jesus som kommer med sin nåd, kärlek, förlåtelse och upprättelse till våra liv. Vi får lyssna till budbäraren men vi får också vara budbärare. Kanske är det så att du denna jul ska vara en budbärare, som kommer med ett glädjebud till någon som behöver tröst och hopp. Jesus Kristus är den ende som kan förmedla tröst till alla de som tror att Gud har övergivit dem. Våga våra en glädjebudbärare denna jul och ge hoppet vidare till människor.

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg