Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Fastlagssöndagen Årg 3 - Kärleken som förändrar oss

2 Kor 5:14-21  

Jag vet inte om du har varit djupt förälskad någon gång. En stark kärlek förändrar våra liv och gör att vi aldrig mer blir den samme. Paulus säger i sitt brev till Korinterna att 'Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit'. Att bli förälskad i Jesus är det bästa som kan hända en människa. I Jesus får vi möta en kärlek som är annorlunda en människas kärlek. Jesus älskar oss som vi är! Han är den ende som älskar oss med en äkta kärlek. Trots att han ser all mörka hörn i vår personlighet älskar han ändå. Det kan ingen människa göra och det är därför vi blir besvikna på varandras kärlek ibland. Vi tror att en människa ska kunna ge oss det som enbart Jesus kan.

'Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse'. När vi får möta den sanna och eviga kärleken förändras vi. Precis som när vi möter kärleken hos en man eller kvinna, förändras våra liv när vi möter Jesus. Vi blir en ny människa. Vad är det då som blir nytt hos oss? Det mörka och svåra i våra liv, som naturligt skiljer oss från Gud, tas bort genom tron på Jesus. Det betyder att när Gud Fader ser på mig, ser han inte mina fel och brister utan han ser enbart Jesus i mitt liv. På det sätter blir jag förändrad, det gamla är förbi och något nytt har kommit i mitt liv.

Paulus skriver att den förändring som sker hos oss när vi möter Jeus 'har sitt upphov i Gud, som har försonat oss med sig genom Kristus'. När vi inser vad försoningen betyder för oss personligen, blir vi knockade av en kärlek som är väldigare än all annan kärlek. Det är kärleken hos honom som försonar oss med Gud, som förändrar oss. Vi ser inte alltid den förändringen hos oss själva. Vi tycker kanske att vi är som vi alltid har varit men Guds ord är sant och därför får vi lita på att en förändring har skett hos oss. Vi är inte samma personer efter ett möte med den gudomliga kärleken. Jesu kärlek förändrar oss! Även om vi inte alltid ser det, kan omgivningen märka av förändringen. Du är en ny skapelse i Kristus. Tvivla inte på det!                                                


Evalotta KjellbergVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg